• Business

    Τελική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών για την εξαγορά της Forthnet


    Η 19η Οκτωβρίου ορίστηκε τελικά ως ημερομηνία κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά της Forthnet.

    Vodafone – Wind και Αντέννα, οι δύο ενδιαφερόμενοι, έχουν σχεδόν ολοκληρώσει το νομικό και οικονομικό έλεγχο της εισηγμένης. Τις επόμενες μέρες, ο πρόεδρος του ομίλου Αντέννα, Θοδωρής Κυριακού, οι επικεφαλής των Vodafone Ελλάδος και Wind, Χάρης Μπρουμίδης και Νάσος Ζαρκαλής αντίστοιχα, με τα επιτελεία τους σε στενή συνεργασία με τους μετόχους τους, οι οποίοι όπως είναι φυσικό θα έχουν και τον τελευταίο λόγο, θα «μετρήσουν» τα δεδομένα προκειμένου να λάβουν τις τελικές αποφάσεις για την προσφορά τους.

    Σύμφωνα με την εκτίμηση που κυριαρχεί, τόσο από την πλευρά των τραπεζών, Πειραιώς, Εθνική, Alpha και Αττικής, όσο και από την τηλεπικοινωνιακή αγορά, η συγκεκριμένη πολύμηνη διαδικασία βαδίζει στο τέλος της χωρίς να υπάρχουν υψηλές προσδοκίες για το αποτέλεσμα. Το όλο εγχείρημα εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από το ύψος του «κουρέματος» που είναι διατεθειμένες να παραχωρήσουν οι τράπεζες στα δάνεια της Forthnet (περί τα 257,5 εκατ. ευρώ).

    Είναι πιθανό να εξεταστεί το σενάριο συνεργασίας των δύο ενδιαφερόμενων στη λογική οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες να εξαγοράσουν τις υπηρεσίες τηλεφωνίας και ο τηλεοπτικός όμιλος τη Nova και παράλληλα να βρεθεί κάποιος τρόπος συνεργασίας μεταξύ τους, ώστε οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες να συνεχίσουν να μεταδίδουν το περιεχόμενο της Nova και αυτή να επωφελείται από τα έσοδα που αυτό συνεπάγεται.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ρόμπερτ Πεφάνης (ACG): «Όποιος ελεύθερα συλλογάται»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μα τι συμβαίνει με τον διαγωνισμό για το Αρσάκειο: Απορρίπτουν πρόταση για έσοδα 3.000 ευρώ τη μέρα και επιλέγουν κλειστή διαδικασία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Β. Μαρινάκης: Η νέα σημαντική συμφωνία του εφοπλιστή στην αγορά των VLCC



    ΣΧΟΛΙΑ