• Τα Everest στο πλευρό του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της χώρας

    Δημοσιεύτηκε:

    Αυτές τις ημέρες, όλοι ζούμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση.

    Οι περισσότεροι από εμάς παραμένουμε εδώ και αρκετές εβδομάδες στο σπίτι, καθώς αυτό επιτάσσουν οι ανάγκες, ώστε να συμβάλλουμε όλοι, με αυτόν τον τρόπο, στην αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας που πλήττει τον πλανήτη μας τους τελευταίους μήνες.

    Καθένας από εμάς παλεύει με τα δικά του άγχη και ανησυχίες, όπως η ψυχολογική κατάσταση που προκαλεί ο εγκλεισμός, η δυσαρέσκεια που δεν μπορούμε να δούμε αγαπημένα πρόσωπα, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες που γιορτάζουμε το Άγιο Πάσχα, αλλά και οι οικονομικές εκκρεμότητες, που δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθούν.

    Μένοντας σπίτι, ωστόσο, έχουμε καταφέρει το πιο σημαντικό απ’ όλα: Να μείνουμε υγιείς και να επιτρέψουμε στους ανθρώπους που εργάζονται στον τομέα της υγείας να ασχοληθούν με εκείνους που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

    Γιατί εμείς μπορεί να έχουμε κληθεί να μείνουμε σπίτι μας, αφήνοντας για λίγο τις δουλειές και τη ζωή μας στην άκρη, όμως οι γιατροί και οι νοσηλευτές βρίσκονται όλο αυτό τον καιρό στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας.

    Είναι οι άνθρωποι που δουλεύουν αδιάκοπα, εκθέτοντας τον εαυτό τους στον μεγαλύτερο κίνδυνο και φροντίζοντας τους αγαπημένους μας, που δίνουν την δική τους μάχη με τον ιό. Είναι εκείνοι, στους οποίους οφείλουμε το σπουδαίο αποτέλεσμα που έχουμε καταφέρει ως χώρα απέναντι σε αυτή την πρωτοφανή κρίση δημόσιας υγείας.

    Όλοι βιώνουμε την ίδια κατάσταση, όχι όμως με τον ίδιο τρόπο. Για κάποιους από εμάς, η σημερινή κατάσταση είναι πολύ πιο κρίσιμη, πολύ πιο επικίνδυνη. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της Ελλάδας έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία ισχυρή ασπίδα προστασίας, κρατώντας απομονωμένους όσους νοσούν και προστατεύοντας όλους εμάς από κάθε πιθανό κίνδυνο. Και, ταυτόχρονα, στέκεται άγρυπνος φρουρός, φύλακας και άγγελος, δίπλα στους ανθρώπους που παλεύουν να βγουν νικητές από τη δύσκολη αυτή μάχη.

    Το σύστημα Υγείας της χώρας λειτουργεί εύρυθμα, χάρη σε εκείνους τους ανθρώπους που εργάζονται νυχθημερόν, χωρίς να διαμαρτύρονται, για να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αυτή τη μεγάλη περιπέτεια. Με την αμέριστη προσπάθειά τους και το εξαιρετικό έργο που προσφέρουν αυτό το διάστημα σε όσους το έχουν ανάγκη, έχουν καταφέρει να κερδίσουν τις καλύτερες εντυπώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, με τα διεθνή μέσα να μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τα αποτελέσματα της Ελλάδας.

    Σε αυτούς τους ανθρώπους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Έχουν κερδίσει επάξια τον σεβασμό μας, χωρίς να ζητούν τίποτα ως αντάλλαγμα. Εμείς, όμως, πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για τους βοηθήσουμε, καθένας μας με όποιον τρόπο μπορεί.

    Για εμάς είναι απλό: πρέπει να συνεχίσουμε να μένουμε σπίτι. Υπάρχουν, όμως, κι άλλες, όμορφες πρωτοβουλίες που διοργανώνονται αυτό τον καιρό και στηρίζουν πραγματικά και σε όλα τα επίπεδα τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας.

    Μία από αυτές τις όμορφες πρωτοβουλίες είναι και εκείνη του δικτύου καταστημάτων της Everest, που προσφέρει δωρεάν τον καφέ και τα ροφήματα σε όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας. Έτσι, το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της χώρας μπορεί να έχει καθημερινά το αφέψημα της προτίμησής του δωρεάν, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για όσα προσφέρει.

    Παράλληλα, τα Everest διοργανώνουν ακόμη μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία. Αναλαμβάνουν να επικοινωνούν καθημερινά όλα τα μηνύματα που θέλουμε να απευθύνουμε σε γιατρούς και νοσηλευτές, δίνοντάς τους κουράγιο και στέλνοντάς τους τις καλύτερες ευχές μας για να συνεχίσουν.

    Έτσι, μπορούμε να στείλουμε το μήνυμά μας στα Everest κι εκείνοι, μέσω ειδικών οθονών που έχουν τοποθετηθεί στα καταστήματά τους, να τα προωθούν στους ανθρώπους της Υγείας.

    Οι γιατροί και οι νοσηλευτές μας πρέπει να γνωρίζουν ότι είμαστε δίπλα τους και τους στηρίζουμε κάθε στιγμή για συνεχίσουν να «πολεμούν» για εμάς.

    Σε αυτή τη μάχη είμαστε όλοι μαζί. Και θα νικήσουμε!