• Business

    Τα… dessous της συμφωνίας Κούτρα-Κόκκαλη: Πώς θα γίνει το deal που κινεί το Χρηματιστήριο τις τελευταίες μέρες

    Κωνσταντίνος Κόκκαλης, Αντιπρόεδρος INTRACOM HOLDINGS.

    Κωνσταντίνος Κόκκαλης, Αντιπρόεδρος INTRACOM HOLDINGS.


    Στην τιμή των 1,312 ευρώ ανά μετοχή διαμορφώνεται το τίμημα της συμφωνίας εισόδου του Δημήτρη Κούτρα στην κατασκευαστική εταιρεία Intrakat, συμφερόντων του ομίλου Κόκκαλη. Το συγκεκριμένο τίμημα είναι 18% χαμηλότερο από το χθεσινό κλείσιμο της τιμής της μετοχής που ήταν στα 1,6 ευρώ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το «χαρτί» της θυγατρικής εταιρείας της Intracom ακολουθεί σήμερα πτωτική τροχιά.

    Λίγο πριν από τις 11:30 σήμερα το μεσημέρι, η μετοχή έκανε πράξεις στα 1,49 ευρώ καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του 6,9%.

    Όπως προκύπτει από την επίσημη ανακοίνωση της εισηγμένης στο χρηματιστήριο εταιρείας, το deal θα γίνει με μετρητά, με τον Δημήτρη Κούτρα να καταβάλει εν συνόλω 8 εκατ. ευρώ προκειμένου να αποκτήσει το 20% των μετοχών της Intrakat.

    Το συγκεκριμένο πακέτο μετοχών θα παραχωρηθεί, όπως όλα δείχνουν, από την μητρική Intracom η οποία και ελέγχει κατά 79,55% τη θυγατρική της. Με την κίνηση αυτή, η μετοχική παρουσία της Intracom στην Intrakat θα περιοριστεί στο 59,55%, με τον Δημήτρη Κούτρα να είναι ο ισχυρότερος μέτοχος μειοψηφίας. Κάτι που πολλοί πιστεύουν ότι θα μεταφραστεί και με ανάληψη κορυφαίας διοικητικής θέσης στην εταιρεία, στην οποία, βεβαίως, ο Πάνος Σουρέτης θα συνεχίσει να κατέχει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

    Από το συμφωνηθέν τίμημα προκύπτει ότι η Intrakat αποτιμάται χρηματιστηριακά στα 40 εκατ. ευρώ εν συνόλω. Γεγονός που μεταφράζεται σε 4,2 φορές τη λειτουργική κερδοφορία της εταιρείας, η οποία πέρυσι διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 9,5 εκατ. ευρώ.

    Ο καθαρός δανεισμός της Intrakat (δηλαδή τα δάνεια αφαιρουμένων των ταμειακών της διαθεσίμων) ήταν στο τέλος της περυσινής χρήσης στα 64,8 εκατ. ευρώ.

    Σε ό,τι αφορά τον Δημήτρη Κούτρα, εξακολουθεί να κατέχει 7% στην Ελλάκτωρ από την οποία αποχώρησε μετά την επικράτηση των αδελφών Καλλιτσάντση.

    Με τα τρέχοντα δεδομένα, η χρηματιστηριακή αξία της οικογενειακής συμμετοχής Κούτρα στην Ελλάκτωρ μεταφράζεται σε περίπου 23 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο μετοχικό πακέτο δεν αποτελεί μέρος του deal εισόδου στην Intrakat που θα γίνει με την καταβολή μετρητών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πλήρης επιβεβαίωση του mononews: Στον Δημήτρη Κούτρα το 20% της Intrakat του ομίλoυ Κόκκαλη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Δημήτρης Κούτρας απογειώνει τα «χαρτιά» του ομίλου Κόκκαλη, με υπεραξίες 24,2 εκατ. ευρώ σε τρεις μέρες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κόκκαλης και Κούτρας μαζί: Έκλεισε το deal – 20% εως 25% της Intrakat στα χέρια του Δημήτρη Κούτρα



    ΣΧΟΛΙΑ