array(0) {
}
        
    
Menu
-1.74%
Τζίρος: 251.96 εκατ.

Μαρινέλλα: Ποιος λαϊκός οργανοπαίκτης «βάφτισε» έτσι τη σπουδαία τραγουδίστρια

            
Business
Κωνσταντίνος Κόκκαλης, Αντιπρόεδρος INTRACOM HOLDINGS.

Κόκκαλης και Κούτρας μαζί: Έκλεισε το deal – 20% εως 25% της Intrakat στα χέρια του Δημήτρη Κούτρα

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ • 28.08.2018
Το «κυνήγι» της φοιτητικής στέγης ξεκινά: Οι τιμές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και επαρχία. Όσα πρέπει να γνωρίζετε
ΕΠΟΜΕΝΟ • 28.08.2018
Ζώδια: Οι προβλέψεις για σήμερα Τρίτη 28 Αυγούστου

Μια συμφωνία η οποία εν πολλοίς είχε προαναγγελθεί φαίνεται οτι βρίσκεται προ των πυλών. Ο κ. Κωνσταντίνος Κόκκαλης, που διοικεί την Intracom, την εταιρεία που ελέγχει την πλειοψηφία των μετοχών της κατασκευαστικής Intrakat (σχεδόν το 80%) , εδώ και πολύ καιρό έχει αποφασίσει να αναζητήσει στρατηγικό εταίρο για τις κατασκευαστικές δραστηριότητες του ομίλου μέτοχος του οποίου είναι η οικογένεια του.  Ο στρατηγικός εταίρος είναι ο Δημήτρης Κούτρας  καθώς μετα την αποχώρηση του απο τον Ελλάκτωρα (μετά τη Γενική Συνέλευση του ομίλου στα τέλη Ιουλίου) και παρά το γεγονός οτι έχει υπερβεί το 73ο έτος της ηλικίας του, κάνει το μεγάλο βήμα.  Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εξαγοράσει ο κ. Κούτρας το 20 εως 25% των μετοχών της Intrakat. Η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί το αργότερο εως το τέλος της εβδομάδας. 

Τα οφέλη 

Η οικογένεια Κόκκαλη αποκτά έναν εταίρο με αδιαμφισβήτητες ικανότητες, επαφές και εμπειρία στο κατασκευαστικό αντικείμενο, ο οποίος σε συνεργασία με το υφιστάμενο management της Intrakat δημιουργεί ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης για την τεχνική εταιρεία του ομίλου. “Δύο νέες δουλειές να φέρει,  θα βγουν πολλά λεφτά” λέει άνθρωπος που συνομιλεί με τις δύο πλευρές.  Άλλωστε και ο CEO της Intrakat κ. Πάνος Σουρέτης πριν εργαζόταν στον Άκτωρα οπότε γνωρίζει την φιλοσοφία Κούτρα. 

Απο την άλλη πλευρά ο κ. Κούτρας θέλει να πάρει την εκδίκηση του απο τους αδελφούς Καλλιτσάντση οι οποιοι πλέον διοικούν το Ελλάκτωρα. Το μίσος μεταξύ Δημήτρη Κούτρα και Δημήτρη Καλλιτσάντση ειναι μεγάλο, υποστηρίζουν όσοι εδώ και χρόνια γνωρίζουν τους δύο. Ο κ. Κούτρας μετα την ΓΣ στα τέλη Ιουλίου δεν ξαναπάτησε το πόδι του στο γραφείο του στον όμιλο.  Απο την επόμενη ημέρα εγκαταστάθηκε σε άλλα γραφεία στο Μαρούσι απέναντι απο το Ολυμπιακό Σταδιο και το Golden Hall.  Ωστόσο διατηρεί ποσοστό της τάξης του 7% στην Ελλάκτωρ. Αντίθετα ο Λεωνίδας Μπόμπολας ο οποίος εως πρόσφατα ήταν διευθύνων σύμβουλος στον όμιλο ο οποίος κατέχει ποσοστό πέριξ του 17% εκτιμάται ότι μπορεί να επιστρέψει μελλοντικά στην Ελλάκτωρ. 

Η πλευρά Κόκκαλη έψαχνε

Η πρώτη κρούση από την πλευρά Κόκκαλη για συνέργειες στον χώρο των κατασκευών έγινε πριν από μερικούς μήνες στον όμιλο Μυτιληναίου, ο οποίος κινείται επιθετικά και έχει παρουσία σε διάφορους μεγάλους διαγωνισμούς.

Φέρεται μάλιστα να έγιναν αρχικές συζητήσεις με τον επικεφαλής του ομίλου Ευάγγελο Μυτιληναίο, αλλά το εγχείρημα δεν ευοδώθηκε. Στις αρχές του 2018  η πλευρά Κόκκαλη προτεινε στον Ελλάκτωρα έναν ισχυρό γάμο στον τομέα των κατασκευών.

Το project που θα οδηγούσε στη γέννηση της ΙΝΤΡΑΚΤΩΡ, όπως τότε είχε συζητηθεί να είναι το όνομα της νέας εταιρείας, αν και συζητήθηκε απο τους βασικούς  μετόχους της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος να προχωρήσει.

Εκείνη την περίοδο το χάσμα μεταξύ των κυρίων ∆ημήτρη και Αναστάσιου Καλλιτσάντση από τη μία και Λεωνίδα Μπόμπολα και Κούτρα από την άλλη βάθαινε και δεν επέτρεπε μια τέτοιου είδους στρατηγικές αποφάσεις

Σημειώνεται οτι η Intrakat διαθέτει ανεκτέλεστο 570 εκ. με πυλώνα κυρίως τα έργα 14 των περιφερειακών αεροδρομίων ενώ έχει «απλωθεί» και στο τουριστικό real estate, με ξενοδοχεία στην Aθήνα αλλά και στη Mύκονο, όπου επιπλέον έχει στα σκαριά και ένα ακόμα project ύψους 80 εκ. σε ιδιόκτητη έκταση 100 στρεμμάτων.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ.
Δημήτρης Κούτρας. Μέτοχος ΕΛΛΑΚΤΩΡ -Mηχανικός Μεταλλείων- Μεταλλουργός ,
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: To Ιράν επιτέθηκε στο βασικό εργοστάσιο του μεγαλύτερου παραγωγού αλουμινίου στη Μέση Ανατολή
Στενά του Ορμούζ: Μόλις 4 πλοία εξήλθαν από τον Περσικό Κόλπο το τελευταίο 24ωρο
Κίνδυνος για την ναυσιπλοΐα τα 20 χτυπημένα και εγκαταλελειμμένα πλοία στο Στενό του Ορμούζ
Πτώση κερδών για τη BYD μετά από τέσσερα χρόνια – Πιέσεις από τον ανταγωνισμό στην Κίνα
Οι Χούθι κλιμακώνουν: Νέες απειλές για τη ναυτιλία και την παγκόσμια οικονομία
Daniel Ek: Μετά το Spotify, ο «βασιλιάς του streaming» θέλει να σκανάρει την υγεία της ανθρωπότητας
Κύκνος: Το νέο στοίχημα ανάπτυξης για την υπεραιωνόβια βιομηχανία
CrediaBank: Ξεκινά αύξηση κεφαλαίου 300 εκατ. ευρώ – Οι τρεις μεγάλοι επενδυτές που μπαίνουν στο «παιχνίδι»
Aναβάθμιση Χ.Α.: Ποιες μετοχές θα μπουν στον MSCI Developed Market Greece – Το παράδειγμα της Alpha και ο ΟΠΑΠ
Κάθετος Διάδρομος: Κερδήθηκε η πρώτη μάχη για την καθιέρωσή του – Νέα εποχή για συμφωνίες LNG και ο ρόλος του Εξάρχου