• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Swatch: Αγωγή κατά της Μαλαισίας για την κατάσχεση ρολογιών με θέμα το «Pride»

    • Bloomberg
    Ο CEO του ομίλου Swatch, Νικ Χάγιεκ

    Ο CEO του ομίλου Swatch, Νικ Χάγιεκ


    Αγωγή κατά της κυβέρνησης της Μαλαισίας και αξιωματούχων του υπουργείου Εσωτερικών, κατέθεσε η ελβετική ωρολογοποιία Swatch Group, απαιτώντας να ανακαλέσουν ην κατάσχεση ρολογιών που φέρουν το σήμα του ουράνιου τόξου και έχουν ως θέμα το «Pride».

    Όπως ανέφερε η MalayMail, επικαλούμενη την αίτηση δικαστικής επανεξέτασης που κατατέθηκε από την εταιρεία στις 24 Ιουνίου, η Swatch Group, ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο να δώσει εντολή ακύρωσης των ειδοποιήσεων κατάσχεσης του υπουργείου Εσωτερικών που εκδόθηκε τον Μάιο, για 172 ρολόγια αξίας 14.214 δολαρίων, ενώ ζήτησε και την επιστροφή των κατασχεθέντων κομματιών εντός πέντε ημερών από την εντολή.

    Σύμφωνα με την Swatch, το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε ειδοποιήσεις κατάσχεσης, η οποία ανέφερε ότι τα ρολόγια προωθούν ή έχουν «στοιχεία» LGBT και ότι τα ρολόγια παραβίαζαν τον Νόμο για τις Εκτυπώσεις και τις Εκδόσεις (PPPA) του 1984.

    Επιπλέον, η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι οι κατασχέσεις ήταν παράνομες, καθώς τα ρολόγια δεν είναι κάποια δημοσίευση που μπορεί να απαγορευθεί βάσει του PPPA.

    Ωστόσο, το υπουργείο Εσωτερικών της Μαλαισίας δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο από το Bloomberg, ενώ ο αρμόδιος σύμβουλος της Swatch Group (Μαλαισία), αρνήθηκε να σχολιάσει σε τηλεφωνική επικοινωνία.

    Σημειώνεται ότι η υπόθεση έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο στις 20 Ιουλίου, ενώ η Swatch έχει κάνει αίτημα η υπόθεση να εκδικαστεί από συγκεκριμένο δικαστή.

    Πηγή: Bloomberg

    Διαβάστε επίσης: 

    Neom: Αναζητά χρηματοδότηση 2,7 δισ. δολ. για την κατασκευή φουτουριστικής πόλης

    Richemont: Η Κίνα έδωσε ώθηση στις πωλήσεις της ιδιοκτήτριας της Cartier

    Mytilineos: Αγορά ιδίων μετοχών αξίας €526.363



    ΣΧΟΛΙΑ