• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Neom: Αναζητά χρηματοδότηση 2,7 δισ. δολ. για την κατασκευή φουτουριστικής πόλης

    • Bloomberg
    Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

    Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν


    Με το ποσό των 10 δισεκατομμυρίων ριάλ (2,7 δισεκατομμύρια δολάρια) για να κατασκευάσει μία φουτουριστική πόλη-θέρετρο, επιθυμεί και αναζητά να χρηματοδοτηθεί η Neom της Σαουδικής Αραβίας, η εταιρεία που αναπτύσσει το εμβληματικό έργο του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η Neom, μία μονάδα του κρατικού επενδυτικού ταμείου του βασιλείου, συνομιλεί με μια ομάδα κυρίως τοπικών δανειστών, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για να υλοποιήσει τα πρώτα στάδια του έργου προϋπολογισμού 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Την ίδια στιγμή, οι τράπεζες διαπραγματεύονται όρους με τη Neom και, εάν συμφωνηθεί, οι διαδικασίες για να εκδοθεί το δάνειο θα μπορούσε να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

    Επιπλέον, η Neom σχεδιάζει να συγκεντρώσει έως και 3 δισεκατομμύρια ριάλ από τοπικές τράπεζες για να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη του νησιού Shushah, δημιουργώντας ένα πολυτελές θέρετρο.

    Ωστόσο, η Neom δεν έχει επιβεβαιώσει την συγκεκριμένη πληροφορία, καθώς αρνήθηκε να σχολιάσει.

    Με επικεφαλής τον διάδοχο Σαλμάν, η Neom είναι το μεγαλύτερο έργο στο σχέδιό του να διαφοροποιήσει την οικονομία της χώρας που εξαρτάται από το πετρέλαιο.

    Επιθυμεί στο βασίλειο, ένα έργο που θα μεταμορφώσει την οικονομία της Σαουδικής Αραβίας και θα χρησιμεύσει ως βάση για να δοκιμαστούν τεχνολογίες που θα μπορούσαν να φέρουν επανάσταση στην καθημερινότητα, με τον υπεύθυνο προγραμματισμού του έργου, να  έχει υπογράψει αρκετές συμφωνίες φέτος, προκειμένου να φέρει επενδύσεις.

    Σημειώνεται ότι η Neom υπέγραψε τον περασμένο μήνα μια συμφωνία αξίας άνω των 21 δισεκατομμυρίων ριάλ με μια ομάδα τοπικών επενδυτών, για την ανάπτυξη κατοικιών και εγκαταστάσεων για 95.000 άτομα, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

    Νωρίτερα, σύμφωνα με το Bloomberg, είχε προχωρήσει τις διαδικασίες για την έκδοση δανείου 3 δισεκατομμυρίων ριάλ με τη Riyad Bank, για να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη ενός νησιωτικού τουριστικού θέρετρου ονόματι Sindalah.

    Πηγή: Bloomberg 

    Nordea Bank: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη δεύτερου τριμήνου

    Microsoft: Συμφωνία με Sony για να παραμείνει δημοφιλές παιχνίδι της Activision στο PlayStation

    Σάλιβαν: Η Κίνα θα βλάψει τον εαυτό της με τους περιορισμούς στις εξαγωγές γαλλίου και γερμανίου



    ΣΧΟΛΙΑ