• LIFE&STYLE

    Ο πρίγκιπας William σπάει ένα ακόμα ταμπού και φωτογραφίζεται για γνωστό gay περιοδικό


    Ο πρίγκιπας William σπάει ένα ακόμη ταμπού και φωτογραφίζεται για γνωστό περιοδικό, που απευθύνεται στην LGBT κοινότητα, λίγες μέρες μετά την αιματηρή επίθεση στο Ορλάντο. Έτσι, γίνεται το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας, που δίνει συνέντευξη και υποστηρίζει ανοιχτά την κοινότητα αυτή. Με το πρωτοσέλιδο στο περιοδικό Attitude, που κυκλοφορεί σήμερα, στέλνει το δικό του ηχηρό μήνυμα κατά της ομοφοβίας.

    Ο Δούκας του Cambridge ακολουθεί την πορεία της μητέρας του, Diana, η οποία ήταν γνωστή και ενεργή υποστηρικτής της κοινότητας αυτής. Στη συνέντευξή του, ο Ουίλιαμ δηλώνει πως: “Κανείς δεν πρέπει να εκφοβίζεται για την σεξουαλικότητά του ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο και κανείς δεν πρέπει να συμβιβαστεί με το μίσος που οι νέοι αυτοί άνθρωποι αντιμετωπίζονται στη ζωή τους. Οι νεαροί γκέι, λεσβίες και τρανσέξουαλ που γνώρισα στο “Attitude” είναι πραγματικά γενναίοι για να μιλήσουν και να δώσουν ελπίδα στους ανθρώπους που εκφοβίζονται. Η δύναμή τους και η αισιοδοξία τους μας ενθαρρύνει να σταθούμε απέναντι στον εκφοβισμό που βλέπουμε.”

    Κλείνοντας, προέτρεψε τους νέους να αντιστέκονται σε οποιονδήποτε εκφοβισμό δέχονται για τη σεξουαλικότητά τους, μιλώντας σε γονείς, φίλους, δασκάλους και αρμόδιους φορείς. Με αυτή την κίνηση, φαίνεται πως η γκέι κοινότητα αποκτά έναν ισχυρό σύμμαχο.

    Η είδηση αυτή, όπως ήταν φυσικό, χαροποίησε ιδιαίτερα την κοινότητα και ο Δούκας έτυχε ιδιαίτερης υποδοχής από όλα τα μέλη της. Ένας ομιλητής του LGBT Ιδρύματος ανέφερε χαρακτηριστικά: “Αυτό που δείχνει η κίνηση αυτή είναι το τί είναι πραγματικά σημαντικό. Γιατί ήταν λίγες οι φορές που η κοινότητά μας αναφέρθηκε από κάποιο μέλος της βασιλικής οικογένειας, δείχνοντας πως ένας νέος διάδοχος του θρόνου είναι ανοιχτός στη διαφορετικότητα. Το γεγονός ότι συμφώνησε να βρίσκεται στο εξώφυλλο του περιοδικού και να υπογράψει βιβλία συλλυπητηρίων για τη σφαγή στο Ορλάντο δείχνει τη σημασία της LGBT κοινότητας.”

    Μάλιστα, ο πρίγκιπας William παρευρέθηκε σε ημερίδες για τον εκφοβισμό που δέχεται η LGBT κοινότητα, στα πλαίσια του μιας εκστρατείας κατά του εκφοβισμού όλων των ειδών.

    Το εξώφυλλο του πρίγκιπα Ουίλιαμ στο περιοδικό Attitude
    Το εξώφυλλο του πρίγκιπα Ουίλιαμ στο περιοδικό Attitude



    ΣΧΟΛΙΑ