• Διεθνής πολιτική

    Λευκός Οίκος: Δυσαρέσκεια για την απαγόρευση χρήσης της LGBT σημαίας στις αμερικανικές πρεσβείες, που επέβαλαν οι Ρεπουμπλικάνοι

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν


    Ο Λευκός Οίκος επέκρινε τους Ρεπουμπλικάνους του Κογκρέσου, οι οποίοι κατάφεραν να προσθέσουν μια πρόβλεψη στο νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης η οποία απαγορεύει στις αμερικανικές πρεσβείες να υψώνουν τη σημαία υπερηφάνειας LGBTQ .

    Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικάνους για κατάχρηση της διαδικασίας του προϋπολογισμού, ενώ τόνισε πως ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα εργαστεί για την κατάργησή της απαγόρευσης.

    Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον προώθησε την απαγόρευση της πολύχρωμης σημαίας  ως νίκη για τους Ρεπουμπλικάνου  κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων που οδήγησαν σε συμφωνία χρηματοδότησης 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.  Το νομοσχέδιο που αφορά τη χρηματοδότηση του αμερικανινικού κράτους μέχρι και τον Σεπτέμβριο εγκρίθηκε τελικά από το Κογκρέσο και υπογράφηκε από τον Αμερικανό Πρόεδρο, βάζοντας τέλος στην ανησυχία για ένα πιθανό shuttdown.

    «Ο Πρόεδρος Μπάιντεν πιστεύει ότι ήταν ακατάλληλη η κατάχρηση της διαδικασίας που ήταν απαραίτητη για να παραμείνει ανοιχτή η κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης αυτής της πολιτικής που στοχεύει τους LGBTQI+ Αμερικανούς», δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σε δήλωση.

    Η κυβέρνηση αγωνίστηκε για τη συμπερίληψη της πολιτικής και «θα συνεχίσει να εργάζεται με μέλη του Κογκρέσου για να βρει μια ευκαιρία να την ακυρώσει», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

    Ενώ ορισμένες πρεσβείες των ΗΠΑ άρχισαν να επιδεικνύουν τη σημαία κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απαγόρευσε σε όλες τις πρεσβείες να φέρουν σημαίες υπερηφάνειας. Η κυβέρνηση Μπάιντεν ακύρωσε την απαγόρευση λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

    Η διάταξη απαγορεύει τα περισσότερα πανό εκτός από τη σημαία των ΗΠΑ να κυματίζουν πάνω από τις αμερικανικές πρεσβείες. Αν και αυτό ουσιαστικά απαγορεύει τις σημαίες υπερηφάνειας LGBTQ να κυματίζουν πάνω από τις πρεσβείες, δεν τις εμποδίζει να εκτίθενται αλλού στις εγκαταστάσεις.

    Πολλές πρεσβείες των ΗΠΑ φέρουν τη σημαία υπερηφάνειας με θέμα το ουράνιο τόξο κατά τη διάρκεια του Ιουνίου, που γιορτάζεται ως Μήνας Υπερηφάνειας LGBTQ, και στις 17 Μαΐου, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας.

    Διαβάστε επίσης

    Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πύραυλο κατά κινέζικου πετρελαιοφόρου

    Αγία Παρασκευή: Πέντε ανήλικοι επιτέθηκαν σε 13χρονο για να του κλέψουν το κινητό

    Κεχαγιά: Αυτονόητο πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει την πρόταση μομφής του ΠΑΣΟΚ – Ζητάμε εκλογές



    ΣΧΟΛΙΑ