• Business

    Richemont: Η Κίνα έδωσε ώθηση στις πωλήσεις της ιδιοκτήτριας της Cartier

    • Bloomberg
    Richemont: Νέα κίνηση στην αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου - Τι σχεδιάζει για την Yoox Net-A-Porter

    Ο πρόεδρος της Richemont, Johann Rupert


    Η Richemont ανακοίνωσε υψηλότερες πωλήσεις το πρώτο οικονομικό τρίμηνο, καθώς η ανάκαμψη στην Κίνα αντιστάθμισε την πτώση των μεγεθών της στην Αμερική.

    Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 19% σε βάση σταθερού νομίσματος στα 5,3 δισεκατομμύρια ευρώ (6 δισεκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με τις προσδοκίες των αναλυτών, δήλωσε η ιδιοκτήτρια της Cartier τη Δευτέρα.

    Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 40% στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού και μειώθηκαν απροσδόκητα κατά 2% στην Αμερική.

    Η βιομηχανία των ειδών πολυτελείας εξαρτάται από την ανάκαμψη στην Κίνα προκειμένου να αντιμετωπίσει την επιβράδυνση που σημειώνουν οι πωλήσεις της στην αγορά των ΗΠΑ, η οποία όπως είχε εκτιμήσει ο πρόεδρος της Richemont, Johann Rupert, τον Μάιο,  κινδυνεύει να εισέλθει σε ύφεση.

    Την περασμένη εβδομάδα, η Burberry Group ανέφερε πτώση των εσόδων στην Αμερική, καθώς η ζήτηση για την αγορά πολυτελών ειδών στις ΗΠΑ αποδυναμώθηκε.

    Η έκθεση των οικονομικών στοιχείων της Richemont τόνισε κάποια αδυναμία στη ζήτηση στις ΗΠΑ και στα ρολόγια πολυτελείας, παρά το γεγονός ότι τα κοσμήματα Cartier και Van Cleef & Arpels παραμένουν ισχυρά.

    Η ελβετική εταιρεία είπε ότι οι πωλήσεις των κοσμημάτων της αυξήθηκαν 24%, ανταποκρινόμενες στις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ το εξειδικευμένο τμήμα ωρολογοποιίας εμφάνισε αύξηση πωλήσεων κατά 10% σε σταθερά νομίσματα, ελαφρώς χαμηλότερα από τις μέσες προβλέψεις των αναλυτών.

    Η Richemont είπε ότι η αύξηση των πωλήσεων κατά 11% στην Ευρώπη οφείλεται κυρίως στις ανθεκτικές εγχώριες δαπάνες καθώς και στον τουρισμό από τις ΗΠΑ, τη Μέση Ανατολή και την Κίνα.

    Η εταιρεία βρίσκεται σε ισχυρή θέση για να κερδίσει περαιτέρω μερίδιο αγοράς, έγραψε ο Jean-Philippe Bertschy, αναλυτής της Vontobel.

    «Η αρνητική ανάπτυξη στην Αμερική είναι πιθανό να μετριάσει ορισμένες από τις προσδοκίες της αγοράς».

    Διαβάστε ακόμη:

    Richemont: Άλμα 14% στις πωλήσεις-Διαψεύδει τα σενάρια εξαγοράς από τη LVMH

    Burberry: Η ζήτηση στην Κίνα έδωσε ώθηση στις πωλήσεις του ομίλου πολυτελών ειδών – Μείωση των εσόδων στις ΗΠΑ

    Francois-Henri Pinault: Από την Gucci στην εξαγορά πρακτορείου ταλέντων με αποτίμηση 7 δισ. δολ.



    ΣΧΟΛΙΑ