• Business

    Στους ρυθμούς του Bremain και το ΧΑ. Ο Λεωνίδας Μπόμπολας στους κερδισμένους

    Λεωνίδας Μπὀμπολας. Διευθύνων Σύμβουλος Ελλάκτωρ


    Το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές με την προσδοκία του Bremain σε συνδυασμό με την επαναφορά του waiver για τα ελληνικά ομόλογα από την ΕΚΤ, οδήγησαν σε άνοδο το ελληνικό χρηματιστήριο για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

    Οι μετοχές στα χρηματιστήρια της Ευρώπης ενισχύονται και η στερλίνα ισχυροποιείται καταγράφοντας νέο υψηλό έτους, την ώρα που το βρετανικό δημοψήφισμα βρίσκεται σε εξέλιξη και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 21 και 22 Ιουνίου δίνουν προβάδισμα στο Bremain.

    Παρά τη διστακτικότητα που επικράτησε στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, οι αγοραστές σύντομα ενεργοποιήθηκαν και πήραν το προβάδισμα. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,99% στις 617,69 μονάδες, καταγράφοντας χαμηλό ημέρας στις 610,17 μονάδες και υψηλό στις 620,28 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 74,2 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 1,55%, στις 1.715,66 μονάδες, ενώ κέρδη 0,91% σημείωσε ο Mid Cap κλείνοντας στις 752,50 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 5,62% στις 1.032,92 μονάδες.

    Με βάση  τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα του mononews.gr, που παρουσιάζει καθημερινά πως διαμορφώνεται η περιουσία των μετόχων των εταιριών που είναι είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών,  ο John Paulson μέτοχος των Alpha και Πειραιώς, ο Prem Watsa της Eurobank και ο Λεωνίδας Μπόμπολας (Ελλάκτωρ) ήταν οι κερδισμένοι της ημέρας.  Αντίθετα, στους χαμένους βρέθηκαν ο Απόστολος Βακάκης της Jumbo και οι Λεωνίδας και Ανδρέας Κανελλόπουλος (Τιτάν).

    Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τραπεζικοί τίτλοι. Η Πειραιώς ενισχύθηκε κατά 8,70%, η Alpha Bank ενισχύθηκε κατά 6,79%, η Eurobank τερμάτισε με άνοδο 3,53% και η Εθνική κατέγραψε κέρδη 2,61%.

    Από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, η Ελλάκτωρ διακρίθηκε με άνοδο 5,67%, κέρδη 2,39% σημείωσε η ΕΥΔΑΠ και 2% η μετοχή του ΟΛΠ. Η Grivalia ενισχύθηκε κατά 1,88% και η Aegean έκλεισε με κέρδη 1,73%. Κέρδη λιγότερα του 1% κατέγραψαν οι Μυτιληναίος, Folli Follie, ΕΧΑΕ, ΜΕΤΚΑ, Motor Oil, ΔΕΗ και ΟΤΕ.

    Στον αντίποδα, ο ΟΠΑΠ,  υποχώρησε κατά 5,71%, την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης χωρίς το δικαίωμα του επιπλέον μερίσματος ύψους 0,57 ευρώ, ενώ η Τιτάν υποχώρησε κατά 1,33%, η ΓΕΚ Τέρνα έκλεισε με πτώση 1,01% και η ΕΕΕ υποχώρησε κατά 0,92%. Ήπια πτώση σημείωσαν οι Lamda, Τέρνα Ενεργειακή και Jumbo.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/goldman-sachs-iremiste-brexit-den-ine-lehman-brothers/55599



    ΣΧΟΛΙΑ