• Big Story

    Brexit: Πανικός στις αγορές όσο το χάσμα με το Bremain βαθαίνει


    Ο απόλυτος πανικός επικρατεί στις αγορές καθώς το θρίλερ του Brexit συνεχίζεται. Η διαφορά με το Bremain είναι σε οριακό σημείο με ποσοστό 52% υπέρ του “Leave” έναντι 48% του “Remain” και το Ηνωμένο Βασίλειο φλερτάρει με την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως δείχνουν τα πράγματα μέχρι στιγμής (6.20 ώρα Ελλάδος) και με σχεδόν το 72% των αποτελεσμάτων να έχει ανακοινωθεί, οι αγορές ανά τον κόσμο καταρρέουν στο άκουσμα της είδησης ότι το Brexit όσο πάει γίνεται πραγματικότητα.

    Οι μετοχές της HSBC στη συνεδρίαση του Χονγκ Κονγκ, όπως φαίνεται και στο διάγραμμα, καταποντίζονται καθώς το Brexit ενισχύεται επικίνδυνα. Είναι γνωστό πως, παρότι η HSBC έχει πολύ μεγάλη παρουσία στην Ασία, τα κεντρικά της βρίσκονται στη βρετανική πρωτεύουσα. Και έχει προειδοποιήσει αρκετές φορές πως θα αποχωρήσει από το Λονδίνο σε περίπτωση εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    hsbcshares1

    Οι ενδείξεις της HSBC από την Ασία είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές καθώς αποτελούν και προάγγελο σοβαρής πτώσης του FTSE 100 όταν αρχίσει η συνεδρίαση στο Λονδίνο.

    Την ίδια στιγμή, η στερλίνα πραγματοποιεί ιστορική βουτιά καταγράφοντας πτώση της τάξεως του 6% και φτάνει στα επίπεδα του 2009, όπως δείχνει και το παρακάτω διάγραμμα:

    POUNDCRASH1

    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το στρατόπεδο της παραμονής βλέπει τα πράγματα να δυσκολεύουν ανησυχητικά.

    Ο Nigel Farage, επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος UK Independence Party (UKIP)
    Ο Nigel Farage, επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος UK Independence Party (UKIP)

    Ακόμα ο επικεφαλής του UKIP, Nigel Farage, έσπευσε να δηλώσει νικητής υποστηρίζοντας ότι “Η 23η Ιουνίου θα περάσει στην ιστορία μας ως η Μέρα Ανεξαρτησίας”, ενώ άσχημες εντυπώσεις προκάλεσε όταν δήλωσε ότι “Τα καταφέραμε χωρίς να πολεμήσουμε, χωρίς να πέσει ούτε σφαίρα”, τη στιγμή μάλιστα που η βουλευτίς των Εργατικών, Jo Cox, δολοφονήθηκε για τα πιστεύω της την προηγούμενη βδομάδα!

    Παράλληλα το BBC στις 6.41 (ώρα Ελλάδος) ανακοίνωσε πως θεωρεί το Brexit σίγουρο.

    bbc-brexit

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/mononewsbbc-parakolouthiste-zontana-ta-apotelesmata-ana-periochi/55936

     



    ΣΧΟΛΙΑ