• Business

    Στο εδώλιο ο Σταύρος Ψυχάρης στις 29 Ιουλίου για τις δηλώσεις πόθεν έσχες

    • NewsRoom
    Σταύρος Ψυχάρης.

    Σταύρος Ψυχάρης. Τέως επικεφαλής ΔΟΛ.


    Για τις 29 Ιουλίου 2016 ορίστηκε η δίκη του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη αναφορικά με τις ελλιπείς και ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες.

    Σύμφωνα με γραπτή απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία και η δίκη θα γίνει στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

    Συγκεκριμένα, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έφτασε το πόρισμα της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής για τα πόθεν έσχες και, όπως αναφέρει ο κ. Παπαγγελόπουλος, «σχηματίσθηκε αυτεπαγγέλτως η με ΑΒΜ Ω2016/62 ποινική δικογραφία. Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, η υπόθεση προσδιορίσθηκε να εκδικαστεί την 29-07-2016 ενώπιον του Γ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών».

    Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του επικεφαλής του ΔΟΛ έχει ασκηθεί δίωξη που αφορά στο αδίκημα της παράβασης του νόμου περί «πόθεν έσχες» κατ’ έξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι για ανακριβείς ή ελλιπείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης τα οικονομικά έτη 2010 έως και 2014.

    Ο ιδιοκτήτης του ΔΟΛ είχε λάβει αρχικά προθεσμία 15 εργάσιμων ημερών μέχρι τα τέλη Μαρτίου για να προσκομίσει τα παραστατικά στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής αλλά δεν κατόρθωσε να την τηρήσει. Κατόπιν αυτών ζήτησε και πήρε παράταση μίας εβδομάδας για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Όμως και αυτή η προθεσμία εξέπνευσε με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η παραπομπή του στον αρμόδιο εισαγγελέα.

    Η απόφαση παραπομπής του κ. Ψυχάρη στη Δικαιοσύνη ελήφθη ομοφώνως καθώς ο ιδιοκτήτης του ΔΟΛ αμέλησε να καταθέσει σωρεία παραστατικών (παραστατικά απόκτησης μετοχών, συμβάσεις δανείων, παραστατικά καταθέσεων, συμφωνητικά μεταβίβαση μετοχών και άλλα). Μάλιστα στις δηλώσεις του εντοπίστηκαν ανακρίβειες αλλά και αρνητικά υπόλοιπα που εγείρουν σοβαρά ερωτήματα.

    Ο κ. Ψυχάρης δεν έχει καταθέσει επίσης δηλώσεις πόθεν έσχες για 10 χρόνια (1997-2001 και 2003-2007). Ωστόσο, η  Επιτροπή Πόθεν Έσχες αποφάσισε να μην ασχοληθεί περαιτέρω με το ζήτημα των μη κατατεθεισών δηλώσεων. Και αυτό γιατί σύμφωνα με τους δικαστικούς που μετέχουν στην Επιτροπή το αδίκημα της μη υποβολής Πόθεν Έσχες ήταν πλημμέλημα εκείνη τη χρονική περίοδο.

     

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/ascheti-ine-anikani-kountoura-ke-epitelio-tis-pigan-la-gia-tourismo/52074



    ΣΧΟΛΙΑ