Την πρώτη παρουσίαση της Μονάδας Ωρίμανσης Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (Project Preparation Facility – PPF) πραγματοποίησε ο κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης, Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ).
Μετέχοντας στην ημερίδα του Υπερταμείου με θέμα «Βιώσιμη Ανάπτυξη: Ο ρόλος των Δημοσίων Επιχειρήσεων και η Στρατηγική κατεύθυνσης προς το μέλλον», η οποία διοργανώθηκε στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ, ο κ. Σταμπουλίδης περιέγραψε τη λειτουργία του PPF ως φορέα ωρίμανσης και επιταχυντή συμβάσεων στρατηγικής σημασίας, εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας.
«Το ΤΑΙΠΕΔ ανέλαβε έναν νέο αναπτυξιακό ρόλο ως φορέας ωρίμανσης έργων στρατηγικής σημασίας, παράλληλα με την αποστολή του για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας προς όφελος του ελληνικού δημοσίου, της εθνικής οικονομίας και των πολιτών», ανέφερε ο κ. Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ.

Η Πολιτεία, αναγνωρίζοντας την συσσωρευμένη εμπειρία και την τεχνογνωσία του Ταμείου στην ωρίμανση περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου, επέλεξε το ΤΑΙΠΕΔ να λειτουργήσει ως επιταχυντής στην υλοποίηση έργων στρατηγικής σημασίας για φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα (υπουργεία, περιφέρειες, τοπική αυτοδιοίκηση κ.ά.). Με αυτό τον τρόπο μπορούν να ξεπεραστούν γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες.
Η εμπειρία του ΤΑΙΠΕΔ, εξάλλου, έγκειται και στο ότι γνωρίζει τις διαδικασίες του Ελληνικού Δημοσίου και μπορεί να συντονίζει αποτελεσματικά όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (υπουργεία, συμβούλους, ενδιαφερόμενους επενδυτές) φέροντας εις πέρας ένα έργο από τα αρχικά στάδια μέχρι το τέλος, ανέφερε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Ταμείου.
Στόχος της Μονάδας είναι να συνδράμει τους φορείς που θα την επιλέξουν στην υλοποίηση έργων τους, λειτουργώντας ως αξιόπιστος μηχανισμός ωρίμασης και επιτάχυνσης για τον αποδοτικότερο σχεδιασμό και εκτέλεσή τους.
Διαβάστε επίσης:
Δημήτρης Βιδάκης: Ανέλαβε Operating Partner στην Elikonos Capital Partners
Συνεργασία Πιτσιλή (ΑΑΔΕ) και Αληγιζάκη (ΣΕΕΠΕ) για το λαθρεμπόριο καυσίμων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μητσοτάκης: Η Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ ήταν η φωτισμένη ερευνήτρια που ένωσε τους κύκλους της πορείας του Έθνους μας
- Δένδιας: Μνημείο εθνικής αξιοπρέπειας οι φωτογραφίες των εκτελεσθέντων στην Καισαριανή
- Μενδώνη: Η Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ ήταν μια από τις μεγαλύτερες και ολοκληρωμένες φυσιογνωμίες της σύγχρονης Ελλάδας
- Τασούλας: Η Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ φώτισε με το έργο της την διαχρονική όψη της ελληνικότητας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.