• Business

    Ανοιχτού τύπου πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου ανακοινώνει η Alpha Bank

    Μαντζούνης Alpha Bank

    Δ. Μαντζούνης


    Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που αφορά σε περισσότερους από 1.000 εργαζομένους της πρόκειται να ανακοινώσει σύντομα η Alpha Bank, σύμφωνα με πληροφορίες.

    Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα νέου τύπου πρόγραμμα, “ανοιχτό”, χωρίς τα συνήθη ασφυκτικά χρονικά περιθώρια των 30 ημερών, το οποίο θα δίνει στους εργαζομένους το χρόνο να “ζυγίσουν” τα υπέρ και τα κατά και να αποφασίσουν τι είναι το καλύτερο για τους ίδιους.

    Το ανώτερο όριο αποζημίωσης αναμένεται να τεθεί στα 180.000 ευρώ ή παρακάτω, θα κινηθεί δηλαδή στα συνήθη πλαίσια.

    Σημειωτέον ότι το προσωπικό της Alpha Bank, μετά το τελευταίο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του 2016, αριθμεί 8.667 εργαζομένους, ενώ ήδη η τράπεζα έχει σχηματίσει για το δ’ τρίμηνο του 2017 πρόσθετη πρόβλεψη για το κόστος της αποχώρησης προσωπικού στα 92,7 εκατομμύρια ευρώ. Το ετήσιο όφελος της Alpha Bank από την εθελούσια έξοδο εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 60 εκατομμύρια ευρώ.

    Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου αναμένεται να ανακοινωθεί και να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των ενεργειών της τράπεζας για τη βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας των επιχειρησιακών λειτουργιών της και τη μείωση του λειτουργικού της κόστους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το παρασκήνιο για την SIXT και τον Όμιλο Θεοχαράκη και οι εχθροί του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέες αντικειμενικές αξίες: Τον Ιούνιο η «λυπητερή» -Τον Αύγουστο τα φουσκωμένα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα επίθεση από το fund QCM στη Folli Follie – Όλη η έκθεση με την οποία απαντά στον CEO Τζ. Κουτσολιούτσο



    ΣΧΟΛΙΑ