• Business

    Σούπερ Μάρκετ: «Αλαλούμ» με τη διάθεση των self test στην Αχαΐα – Σε πλήρη σύγχυση ο κλάδος

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Δύο δωρεάν self test για τους μη εμβολιασμένους που επιστρέφουν από διακοπές

    Self test


    Άλλοι δηλώνουν παντελή άγνοια, άλλοι περιμένουν την ΚΥΑ με τις λεπτομέρειες και άλλοι είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν τη διάθεση των self test από σήμερα κιόλας.

    Πρόκειται για την κατάσταση που επικρατεί στα επιτελεία των μεγάλων σούπερ μάρκετ αναφορικά με την δωρεάν διάθεση των self test στην Αχαΐα από την 1η Ιουλίου, μετά τις παλινωδίες του τοπικού φαρμακευτικού συλλόγου για τη συνέχιση ή μη της συμμετοχής του κλάδου στη σχετική διαδικασία.

    Και αυτό γιατί μέχρι και χθες αργά το απόγευμα δεν υπήρχε ξεκάθαρη εικόνα αναφορικά με την εμπλοκή των σούπερ μάρκετ στο εγχείρημα με αποτέλεσμα να κυριαρχεί η σύγχυση.

    Κάποιες αλυσίδες –τουλάχιστον μέχρι χθες το απόγευμα- υποστήριζαν πως θα πρέπει να εκδοθεί ειδική ΚΥΑ που θα εξειδικεύει και θα περιγράφει τον τρόπο διάθεσης των self test στους δικαιούχους ενώ κάποιες άλλες περίμεναν την ενεργοποίηση της ειδικής πλατφόρμας του ΗΔΙΚΑ, μέσω της οποίας θα ταυτοποιείται ο δικαιούχος (με την χρήση του ΑΜΚΑ), ώστε να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές προτού «ριχθούν στη μάχη της εξυπηρέτησης» του καταναλωτικού κοινού.

    Κάποιοι άλλες πάντως ισχυρίζονταν πως από την στιγμή που έχουν παραλάβει το υγειονομικό υλικό και αφού έχει προηγηθεί σχετική ενημέρωση από τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη που έχουν αναλάβει την ευθύνη του project δεν χρειάζονται επιπλέον διευκρινίσεις. Έχουν μάλιστα σχεδιάσει με λεπτομέρεια την όλη διαδικασία, και το σημείο μέσα στο κατάστημα που θα παραλαμβάνει ο δικαιούχος το προϊόν.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, αλυσίδες με πανεθνικό δίκτυο πωλήσεων όπως η Σκλαβενίτης, η ΑΒ Βασιλόπουλος, η My Market και Lidl έχουν παραλάβει εδώ και μερικά 24ώρα από τον Στρατό αρκετές ποσότητες αυτοδιαγνωστικών τεστ στα καταστήματα που διατηρούν στην Αχαΐα.

    Σε κάθε περίπτωση, έχει μεγάλο ενδιαφέρον πως ακριβώς θα εξελιχθεί η σημερινή μέρα και τι θα πράξουν τελικά τα σούπερ μάρκετ, τη στιγμή που όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης τα φαρμακεία της περιοχής αποφάσισαν να σταματήσουν την κινητοποίησή τους, και να συνεχίσουν τη δωρεάν διάθεση των αυτοδιαγνωστικών τεστ για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου και να συμβαδίσουν με τις αποφάσεις του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

    Διαβάστε επίσης

    Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος: Συνεχίζεται η διάθεση των self-tests



    ΣΧΟΛΙΑ