• Business

    Σωκράτης Λαζαρίδης: Συζητάμε με δύο τουρκικές εταιρείες που θέλουν να μπουν στο ΧΑ


    Συζητήσεις με δύο τουρκικές εταιρείες που ενδιαφέρονται να μπουν στο Χρηματιστήριο Αθηνών πραγματοποιούνται για πρώτη φορά, σημείωσε σήμερα μιλώντας σε διαδικτυακό συνέδριο σε Αυστραλούς Ομογενείς ο Διευθύνων Σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτης Λαζαρίδης.

    Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το αν απειλείται η σταθερότητα από αυτές, απάντησε ότι ως πολίτης διαπιστώνει ότι έχει μειωθεί η ένταση των προβλημάτων και σημείωσε: «Ως Χρηματιστήριο, είναι η πρώτη φορά που έχουμε την ευκαιρία να αρχίσουμε συζητήσεις με κάποιες τουρκικές εταιρείες που ειδικεύονται σε τομείς που είναι επίσης σημαντικοί στην Ελλάδα για να μπουν στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Είναι όμως μόνο αρχικές συζητήσεις, αλλά γίνεται για πρώτη φορά στα 25 χρόνια και είναι ένα σημάδι».

    Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το κρίσιμο στοίχημα για το Χρηματιστήριο είναι να μπορέσει να στηρίξει νέες αυξήσεις κεφαλαίου και ότι θεωρεί ότι ο κλάδος της ενέργειας μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο ενδιαφέρον στους επενδυτές για να σηκώσει κεφάλαια. Επίσης ότι ετοιμάζεται νέο πλαίσιο για τα πράσινα ομόλογα τους επόμενους μήνες.

    Το διαδικτυακό συνέδριο πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί μέσω Zoom με καλεσμένο τον κ. Σωκράτη Λαζαρίδη, στον απόηχο της μεγάλης επένδυσης του αυστραλιανού fund Macquarie στην Ελλάδα, που την προηγούμενη εβδομάδα απέκτησε το 49% του ΔΕΔΔΗΕ.

    Η πρωτοβουλία ήταν των ομογενών Πολ Νικολάου, Διευθυντή του Business Leaders Council,  στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αυστραλίας και της Κάτιας Γκίκιζα που είναι η Επίτροπος Εμπορίου της Ελλάδας στην Αυστραλία, Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σίδνεϊ και συμμετείχαν δεκάδες ομογενείς εκπρόσωποι της οικονομικής κοινότητας της Αυστραλίας.

    Η κ. Γκίκιζα τόνισε ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες για περισσότερες αυστραλιανές επενδύσεις στην Ελλάδα καθώς η Αυστραλία είναι από τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές, με επενδύσεις στα 3 τρισ. δολάρια ενώ είναι η 4η ισχυρότερη χώρα σε pension fund.

    Ο διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστηρίoυ σημείωσε επίσης ότι η ελληνική οικονομία  δείχνει σταθερά σημάδια ανάκαμψης, βελτιώνεται η ρευστότητα, αναπτύσσεται η αγορά  εταιρικών ομολόγων και το Χρηματιστήριο ενισχύει το διεθνές προφίλ του, επεκτείνοντας τις υπηρεσίες υποστήριξης που παρέχονται προς το παρόν σε άλλες οργανωμένους αγορές όπως  το Χρηματιστήριο της Σερβίας, του Κουβέιτ και το Κυπριακό Χρηματιστήριο.

    Διαβάστε επίσης:

    Σ. Λαζαρίδης: Δείκτης ενέργειας και real estate στο Χ.Α., νέα τραπεζικά συμβόλαια στα παράγωγα

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ