• Business

    Το σοκ των Folli Follie: Απώλειες 705,6 εκατ. ευρώ σε τρεις εβδομάδες, 247 εκατ. ευρώ ζημιές στο χαρτοφυλάκιο Κουτσολιούτσου

    Δημήτρης Κουτσολιούτσος

    Δημήτρης Κουτσολιούτσος


    Στα τάρταρα βυθίστηκε η μετοχή των Folli Follie καθώς, ακριβώς τρεις βδομάδες μετά την έκθεση-ρουκέτα του αμερικανικού fund QCM. Στο τέλος της σημερινής συνεδρίασης η μετοχή κατέπεσε στα 4,8 ευρώ, καταγράφοντας ημερήσιες απώλειες 24,9%, ενώ σε ορίζοντα τριών εβδομάδων η πτώση φτάνει το 68,70%.

    Το μεγάλο κραχ στην εταιρεία μεταφράζεται σε απώλειες 705,6 εκατ. ευρώ από τη χρηματιστηριακή της αξία. Ο βασικός μέτοχος, που είναι ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος και κατέχει το 35,1% των μετοχών της, μετράει λογιστικές ζημιές που ανέρχονται σε 247 εκατ. ευρώ. Τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγός του, όπως επίσης και ο γιος τους, Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, που είναι και ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας βρίσκονται  στο μακρινό Χογκ Κογγκ από όπου επιχειρούν μάταια να αποτρέψουν την καταστροφική απαξίωση της εταιρείας τους που συντελείται στη χρηματιστηριακή αγορά.

    Στις 4 Μαΐου, όταν τα Folli Follie χτυπήθηκαν από το QCM είχαν χρηματιστηριακή αξία 1,027 δισ. ευρώ, ενώ χθες η κεφαλαιοποίησή τους διαμορφώθηκε στα 321,4 εκατ. ευρώ.

    Τουλάχιστον ως αυτήν την ώρα, κανείς δε γνωρίζει το τι ακριβώς μπορεί να συμβαίνει με τα ταμειακά διαθέσιμα των Folli Follie, καθώς και αν υπάρχει deadline στην εταιρεία για το πότε θα δημοσιοποιήσει τα στοιχεία, συνοδευόμενα  από τραπεζικά «εξτρέ».

    Το μεγαλύτερο κύμα των πωλήσεων, τόσο χθες όσο και στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, γίνεται από θεσμικά χαρτοφυλάκια, ξένα και Ελλήνων, όπως επίσης και μικροεπενδυτές. Στην αγορά η σύγχυση και η αβεβαιότητα επιτείνονται, καθώς όπως υποστηρίζεται η δραματική πτώση θα έχει και συνέχεια, αν δεν υπάρξει κάποια ουσιαστική παρέμβαση από τη μεριά της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

    Την ίδια στιγμή, η αγωνία φτάνει στο κατακόρυφο και για τους 1.142 εργαζομένους της εταιρείας στην Ελλάδα, ενώ σε επίπεδο ομίλου το προσωπικό των Folli Follie ανέρχεται σε 5.079.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συνεχίζεται το «σφυροκόπημα» στη μετοχή της Folli Follie

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναπάντητα ερωτήματα και ώρες αγωνίας για τη Folli Follie

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Folli Follie: Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος στηρίζει ξανά τη μετοχή, αγοράζοντας 30.000 μετοχές



    ΣΧΟΛΙΑ