array(0) {
}
        
    
Menu
            
The Wiseman
the wise man

Αναπάντητα ερωτήματα και ώρες αγωνίας για τη Folli Follie

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ • 23.05.2018
Ο λευκός ιππότης Σπύρος Θεoδωρόπουλος και ο «Manager της Χρονιάς» Οδυσσέας Αθανασίου
ΕΠΟΜΕΝΟ • 25.05.2018
Γιατί ο Βασίλης Αποστολόπουλος δηλώνει παρών και γιατί ο ΟΠΑΠ πάει forward

Τικ Τακ – Τικ Τακ 

Φουντώνει τις τελευταίες μέρες ξανά η σεναριολογία γύρω από τη Folli Follie και τις αντιδράσεις που αναμένονται από την οικογένεια Κουτσολιούτσου. Στην αγορά και όχι μόνον, έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό το ότι η εταιρεία μέχρι και χθες δεν έχει προσκομίσει τα extrait των τραπεζικών διαθεσίμων της. 

Ήδη γίνεται λόγος για μέτρα που θα ληφθούν (κατόπιν εορτής φυσικά) από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Όμως το θέμα την ύπαρξης προθεσμίας ή μη για την κατάθεση των στοιχείων παραμένει ασαφές. 

Η Επιτροπή φαίνεται να τηρεί στάση Πόντιου Πιλάτου. Εάν δεν προκύψουν ευρήματα από οικονομικό έλεγχο, οι Αρχές δύσκολα θα αναλάβουν κάποια πρωτοβουλία. 

Η αλήθεια είναι πως το παιχνίδι χάθηκε την πρώτη ημέρα δημοσιοποίησης του report.

Κάπως έτσι, το θέμα της Folli Follie μονοπωλεί σε κάθε συνεύρεση στελεχών και παραγόντων της αγοράς, κάτι που είναι φυσικό δεδομένης της αναποτελεσματικής διαχείρισης που έχει γίνει μέχρι σήμερα, αλλά και του τι σηματοδοτεί η FFG για την ελληνική κεφαλαιαγορά και την εικόνα της χώρας στην διεθνή επιχειρηματική κοινότητα. 

Χθες η μετοχή υποχώρησε κατά 16,5% εν μέσω νέων φημών για την κατάληξη της υπόθεσης που θέλει τη Fosun να αποτελεί τη μόνη λύση για την επόμενη ημέρα του ομίλου.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι τώρα όλοι εμφανίζονταν να γνώριζαν πως κάτι ανορθόδοξο συνέβαινε με τον όμιλο, το δίκτυό του ή τα οικονομικά του μεγέθη. 

Αφού ήξεραν, γιατί δεν μίλαγαν όταν η FFG χαρακτηρίζονταν διαμάντι της ελληνικής οικονομίας και τα βραβεία έπεφταν βροχή;

Ο Wiseman επιμένει, πάντως, ότι το πρόβλημα και η λύση (;) στην υπόθεση της FFG βρίσκεται στο Χονγκ Κονγκ.

Για όποιον ενδιαφέρεται, πάντως, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Χ. Γκότσης αυτές τις ημέρες λείπει ξανά στο εξωτερικό.

Σε δύο κομμάτια το Ντυνάν;

Τρέχει από την PwC ο διαγωνισμός για την πώληση του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» από την Πειραιώς. 

Για την 100% θυγατρική Ημιθέα έχουν ειδοποιηθεί, όπως έχει γραφεί, περί τους 60 πιθανούς ενδιαφερόμενους, οι οποίοι έχουν ήδη αρχίσει να διατυπώνουν τις προτάσεις τους προς σύμβουλο και πωλήτρια τράπεζα.

Στο τραπέζι έχει ήδη πέσει η προοπτική να τεθούν προς πώληση ξεχωριστά το λειτουργικό κομμάτι του Ντυνάν και οι κτιριακές εγκαταστάσεις. Στην αγορά λέγεται οτι το ενδιαφέρον απο την Invel (μέτοχος της Πανγαια) θεωρείται δεδομένο. 

Στόχος είναι να μεγιστοποιηθεί το τίμημα για την Πειραιώς. Ήδη ακούγεται ότι κάποιες ΑΕΕΑΠ και funds ακούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτό το ενδεχόμενο.

Οι συναντήσεις Αποστολόπουλου

Στην Αθήνα αναμένεται σήμερα ο Βασίλης Αποστολόπουλος, οπότε είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν εξελίξεις αναφορικά με το θέμα του Υγεία, για το οποίο από την πλευρά του ομίλου Ιατρικό Αθηνών τηρείται σιγή ασυρμάτου.

Ο CEO του ομίλου βρισκόταν στο Λονδίνο όπου συμμετείχε σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε το Hellenic Observatory και το Hellenic Bankers Association-UK, σε συνεργασία με το LSE.

Η παρουσία του CEO του ομίλου στο Λονδίνο τις ημέρες που κατατέθηκε η προσφορά του CVC για το Υγεία επικοινωνιακά δείχνει δύο πράγματα: Είτε η οικογένεια Αποστολόπουλου παραμένει ψύχραιμη ετοιμάζοντας την αντίδρασή της, είτε ότι το Υγεία ήταν εξαρχής ανέφικτος στόχος και το ενδιαφέρον της έχει στραφεί αλλού.

Αγνοούνται οι αναλυτές στην Intralot

Την απορία του εξέφραζε χθες ένας από τους παλιούς deal makers της αγοράς για το γεγονός ότι ενώ “ανοίγει” μια τεράστια αγορά, αυτή του αθλητικού στοιχηματισμού στις ΗΠΑ και δεν υπήρξε ούτε ένα νέο report για την Intralot.

Ουδείς από τα τμήματα ανάλυσης δεν θεώρησε πως είναι άξιο λόγου να ασχοληθεί με το τί σημαίνει αυτό για την εταιρεία, ήταν το ερώτημά του. 

Τι να σημαίνει αυτό άραγε; Είναι μόνον η συρρίκνωση των τμημάτων ανάλυσης των εγχώριων ΑΧΕΠΕΥ η αιτία; Οι ξένοι;

Το παρασκήνιο για Νηρέα και Σελόντα

Πράγματι τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξαν κάποια θέματα προς επίλυση σχετικά με κάποιους όρους της σύμβασης αγοραπωλησίας των Νηρέα και Σελόντα από την Amerra. 

Όχι όμως κάτι τόσο δραματικό ώστε κάποιοι να φθάσουν να υποστηρίζουν πως το deal χαλάει. Τη Δευτέρα και χθες έγιναν δύο διευρυμένης σύνθεσης συσκέψεις και τα ζητήματα μπήκαν σε σειρά. 

Τώρα οι νομικοί θα τρέξουν για να αποτυπώσουν τους τελικούς όρους της σύμβασης και μέχρι τις 11 Ιουνίου το νωρίτερο αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση αγοραπωλησίας. Το financial closing αναμένεται μέχρι το τέλος του 2018.

Η διοίκηση των ΕΛΤΑ καλείται για εξηγήσεις

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι μπαίνει εισαγγελέας για να διερευνήσει για το σκάνδαλο των ΕΛΤΑ και τις καταγγελίες για καθυστερήσεις καταβολής στη ΔΕΗ χρηματικών ποσών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, από τις εξοφλήσεις λογαριασμών ηλεκτρισμού στις οποίες προχώρησαν πελάτες της Επιχείρησης μέσω των ΕΛΤΑ. 

Αντικείμενο της έρευνας που διενεργεί η εισαγγελεάς Σ. Αρβανίτη, είναι τόσο η στάση των ΕΛΤΑ (εάν υπάρχει το αδίκημα της υπαξαιρεσης δηλαδή) όσο και της ΔΕΗ, προκειμένου να διερευνηθεί αν η εταιρία προχώρησε στις προσήκουσες ενέργειες τόσο για να αποτρέψει τη συσσώρευση χρέους όσο και για να διεκδικήσει τα οφειλόμενα ποσά.

Η διοίκηση Σταυράκη – Ζαρολιάγκη θα κληθεί για εξηγήσεις.

the wise man
the wise man
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παιχνίδι των big boys στις τράπεζες, η κομψή πιρουέτα της Alpha Βank, το ομολογιακό 250 εκατ. από Μαρινάκη, η «απογείωση» του VV, οι billionaires Olayan και η Ελλάδα, η Cartier βλέπει Ελληνικό κι ένα hot quiz με δημοσιογράφο και το ρετιρέ των 7,5 εκατ.
Τι συμβαίνει με 3Ε και RealCons, το Βατερλό και τα χάπια του Βακάκη, το placement της ΕΥΔΑΠ και o άμπαλος Σαχίνης, το deal των ΕΑΣ, οι σίγουροι του ανασχηματισμού, η ξεκούραση του Παπασταύρου, το κάλεσμα του Τσουκαρίδη και το πάρτι του Τρύφωνος
Η μεγάλη μάχη long-short στη Metlen, το ράλι σε ΔΕΗ – ΟΠΑΠ, η δίωξη για απάτη στην Μάρμαρα Παυλίδης, τι θα κάνουν Παπασταύρου – Εξάρχου στον Λευκό Οίκο, ο Παπανικολάου στην Ακτή Βουλιαγμένης, με ποιους τα είπε ο Greg, ο Άδωνις στο My Story και το dinner Τσάκου – Σήλιας στο Hôtel Costes
Οι υπέροχες 15, οι φήμες για την ACAG, οι άγριες διαθέσεις σε Metlen και ΔΕΗ, το «φάντασμα» της Προοδευτικής, τι λέει η Αλεξία για την πώληση της Aea, η πίεση της Κίμπερλι και οι νέες κινήσεις Λασκαρίδη, Μαρτίνου, Ιγγλέση
To bull market των τραπεζών, τι συμβαίνει με ΟΠΑΠ – ΟΤΕ, ο Βακάκης, το παλτό JUMBO και οι βόλτες με τα mega yachts, το big deal του Προκοπίου, όλη η αλήθεια για το Θριάσιο 1 και την Κιμπερλι, η Όλγα και το παρασκήνιο της Α’ Αθήνας
Talk of the town η λίστα mononews100, τι είπαν ΚΜ και Όλγα, ποιοι αγοράζουν Βιοχάλκο, Cener, Aegean, το ράλι σε Eurobank – Alpha, το δίλημμα του Μυλωνά, οι περίεργες προμήθειες του Δ. Αθηναίων, τα ψώνια Λαιμού, Μαρτίνου, Ιγγλέση, Τσάκου, τα μηνύματα της Κίμπερλι σε υπουργό, και η άγνοια της κόκκινης Άννας
H λίστα mononews100, το νέο ράλι των 3 και το παλτό, τι λένε οι πονηροί για την ΓΕΚ, οι top επαφές Στάσση και Εξάρχου, τι συμβαίνει πάλι στις Σπέτσες με Κούστα και Φραγγιά, ο χαμός με την Όλγα και το shopping therapy του Μυλωνάκη
Οι SEXY μετοχές, τα μυστικά των ΓΕΚ και ΜΟΗ, ποια ειναι τα σημεία και τέρατα που ψάχνει η ΕΚ στην Metlen, τα Μάρμαρα Παυλίδη και η εξαπάτηση, γιατί πανηγυρίζουν στο ΜΜ, τι τρέχει με τον ανασχηματισμό, τα «μυστήρια» της υπουργού Όλγας, και η Χριστίνα Παπακωνσταντίνου στο My Story
Το ράλι σε ΜΟΗ, ΓΕΚ, Aktor, Dimand, τι έγινε στην Εθνική, τι είπαν Εξάρχου – Στάσσης στο Νταβός, ο Κυριακού και ο Τραμπ, οι κινήσεις Αγγελικούση και Κούστα, ποιος λέει τον Τσάφο… Ζωζώ και το ωραίο νομοσχέδιο, το διαζύγιο και η υπουργός
Γιατί η Γροιλανδία έλιωσε τις τράπεζες, γιατί έχουν story ΜΟΗ, ΓΕΚ και Aktor, το όχι του Δένδια στον Μπουτσικάκη των ΕΑΣ, τι κάνουν Στάσσης και Εξάρχου στο Davos, οι νέες business Σάλλα, Βαφειά και Αθανασίου, τι τρέχει με την ψηφιακή κάρτα και το σπίτι του Πιστιόλη