• Business

    Snap: Νέος γύρος απολύσεων λίγο πριν τα αποτελέσματα του δ’ τριμήνου

    • NewsRoom
    Snap Ink.: Βουτιά 30% μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα

    Διευθύνων Σύμβουλος του Snap, Evan Spiegel


    Να απολύσει το 10% των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης παγκοσμίως σχεδιάζει η εταιρεία πίσω από το Snapchat, με το ποσοστό να αντιπροσωπεύει περίπου 540 υπαλλήλους από τους 5.367 που ανέφερε η εταιρεία στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2023.

    “Προκειμένου η επιχείρησή μας να υλοποιεί τις υψηλότερες προτεραιότητές μας, αλλά και για να διασφαλίσουμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να επενδύουμε σταδιακά, προκειμένου να υποστηρίξουμε την ανάπτυξή μας με την πάροδο του χρόνου, λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να αναδιαμορφώσουμε την ομάδα μας», ανακοίνωσε η Snap.

    Σημειώνεται ότι οι νέες περικοπές θέσεων εργασίας έρχονται αφότου η Snap απέλυσε το 20% του εργατικού δυναμικού της, σχεδόν 1.300 υπαλλήλους, τον Αύγουστο του 2022, ανακοινώνοντας το κλείσιμο πολλών πρωτοβουλιών, συμπεριλαμβανομένου του τερματισμού του origianl Snapchat.

    Επιπλέον, τον Νοέμβριο του 2023, σε έναν πολύ μικρότερο γύρο απολύσεων, η Snap ανακοίνωσε ότι απέλυσε περίπου 20 product managers. 

    Την ίδια στιγμή, η εταιρεία ανέφερε ότι ως αποτέλεσμα των απολύσεων που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα, εκτιμά ότι θα αντιμετωπίσει επιβαρύνσεις ύψους 55 έως 75 εκατομμυρίων δολαρίων, κυρίως σε αποζημιώσεις και άλλες δαπάνες.

    Από αυτά, τα 45 έως 55 εκατομμύρια δολάρια, αναμένεται να είναι μελλοντικές ταμειακές δαπάνες, ενώ το μεγαλύτερο μέρος αυτών των δαπανών αναμένεται να πραγματοποιηθεί κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024.

    Σημειώνεται ότι η Snap έχει προγραμματιστεί να παρουσιάσει τα αποτελέσματα δ’  τριμήνου 2023 την Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου, μετά το κλείσιμο της αγοράς.

    Για το γ’ τρίμηνο, η τεχνολογική εταιρεία, που εξελίχτηκε ραγδαία, ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street με έσοδα 1,19 δισεκατομμυρίων δολαρίων (αύξηση 5%) και καθαρή απώλεια 368 εκατομμυρίων δολαρίων (ή 23 σεντς ανά μετοχή), διαφημίζοντας βελτιώσεις στην πλατφόρμα προβολής διαφημίσεων.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι το Snapchat συγκέντρωσε 9 εκατομμύρια νέους ημερήσιους ενεργούς χρήστες το γ’ τρίμηνο, φτάνοντας κατά μέσο όρο τα 406 εκατομμύρια χρήστες συνολικά.

    Η μετοχή της σημείωνε πτώση σχεδόν 2% τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου περίπου στις 17:30 ώρα Ελλάδος.

    Διαβάστε επίσης: 

    Novo Nordisk: Mega deal $11 δισ. για το δημοφιλές Wegovy κατά της παχυσαρκίας

    Estée Lauder: Εκτόξευση της μετοχής μετά τις ανακοινώσεις για 3.000 απολύσεις

    Samsung: Σημαντική νίκη για τον Λι Τζάε Γιονγκ – Πώς απέφυγε (ξανά) τη φυλακή



    ΣΧΟΛΙΑ