ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την υπογραφή συμφωνίας για τη σύσταση μιας νέας εταιρείας για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου, με την επωνυμία Hellenic Hydrogen Α.Ε. και μετοχική σύνθεση Motor Oil – 51% και ΔΕΗ – 49%, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
Η ΔΕΗ Α.Ε. («ΔΕΗ»), μετά την ανακοίνωση της 13.1.2022, και την υπογραφή του σχετικού Μνημονίου Συναντίληψης (Memorandum of Understanding – MOU) με την Motor Oil, ανακοινώνει την υπογραφή «Συμφωνίας Μετόχων», η οποία αποσκοπεί στη σύσταση νέας εταιρείας, της «Hellenic Hydrogen Α.Ε.», στην οποία η Motor Oil θα αποκτήσει 51% του μετοχικού κεφαλαίου και η ΔΕΗ 49% αυτού.
Η «Συμφωνία Μετόχων» και η ίδρυση της νέας εταιρείας τελούν υπό την έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών, στις οποίες η συναλλαγή θα γνωστοποιηθεί.
Η νέα εταιρεία θα έχει ως στόχο την ανάπτυξη έργων παραγωγής και αποθήκευσης πράσινου Υδρογόνου στη χώρα, διευκολύνοντας έτσι την ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας σε ένα περιβάλλον καθαρών μηδενικών εκπομπών άνθρακα (Net Zero).
Διαβάστε επίσης
Motor Oil: Ολοκλήρωση των συναλλαγών δωρεάν διάθεσης ίδιων μετοχών σε μέλη του Δ.Σ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Qualco: Στα 563 εκ. ευρώ η συνολική έγκυρη ζήτηση για το IPO – Στα 5,46 ευρώ η τελική τιμή διάθεσης
- ΕΠΟ: Χορήγησε άδεια για Ευρώπη σε 11 ΠΑΕ της Super League, δεν πήρε αδειοδότηση η Λαμία
- Ρούτε: Αύξηση δαπανών για άμυνα και ασφάλεια στο 5% του ΑΕΠ μέχρι το 2032 στα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ
- Ιράν-ΗΠΑ: Την Κυριακή στο Ομάν ο τέταρτος γύρος συνομιλιών, αναφέρουν πηγές και ΜΜΕ
