• Business

    Σημαντική διεύρυνση της μετοχικής βάσης της Premia έπειτα από την επιτυχή αύξηση κεφαλαίου κατά 47,5 εκατ.

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Σημαντική διεύρυνση της μετοχικής βάσης της Premia έπειτα από την επιτυχή αύξηση κεφαλαίου κατά 47,5 εκατ.

    Κώστας Μαρκάζος, Premia Properties


    Η δημόσια προσφορά και ιδιωτική τοποθέτηση της Premia ολοκληρώθηκε χθες με υπερ-κάλυψη (1,36 φορές) σηματοδοτώντας ακόμα ένα σημαντικό βήμα στην πορεία προς την ανάπτυξη της εταιρείας που έχουν χαράξει οι βασικοί μέτοχοι και η διοίκησή της, υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο, Κώστα Μαρκάζο.

    Συγκέντρωσε 17,2 εκατ. ευρώ περισσότερα από το ποσό που έχει ως ορίσει ως αύξηση κεφαλαίου με μετρητά (47,515 εκατ. ευρώ) με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει πετύχει την είσοδο στο μετοχικό της κεφάλαιο νέων στρατηγικών επενδυτών.

    Να σημειωθεί ότι όπως ανακοινώθηκε το 86,45% των νέων μετοχών θα κατανεμηθούν σε επενδυτές της Ιδιωτικής Τοποθέτησης.

    Έπειτα από τα παραπάνω τα ποσοστά των βασικών της μετόχων μειώθηκαν (κάτι που βάσει των όσων έχουν ειπωθεί από την ίδια την εταιρεία ήταν και το επιθυμητό) και σύμφωνα με πληροφορίες διαμορφώθηκαν ως εξής: Η SternerStehnus με βασικό μέτοχο τον Ηλία Γεωργιάδη από 56,92% πριν την αύξηση θα έχει περίπου 43%, η Nequiter από 17,74% περίπου 9% και η ΝΟΕ από 19,54% περίπου 10%.

    Σημαντικό είναι ότι, εκτός από την είσοδο νέων επενδυτών που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, η διασπορά των μετοχών της Premia διαμορφώνεται περίπου στο 21%.

    Η συνολική αύξηση κεφαλαίου της εν λόγω εταιρείας είναι ύψους 75 εκατ. ευρώ. Εκτός από την αύξηση με μετρητά περιλαμβάνει εισφορές περιουσιακών στοιχείων συνολικής αξίας 27,5 εκατ. ευρώ. Εισφέρονται 6 εταιρίες οι οποίες εκμεταλλεύονται 7 ακίνητα συνολικής αξίας 54,6 εκατ. καθώς και ομόλογα που θα μειώσουν το χρέος της εταιρείας κατά 4 εκατ. ευρώ.

    Με την αύξηση ο στόχος της της Premia είναι να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων της κυρίως σε τρείς τομείς: (α) στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics), (β) των γραφείων και εμπορικών αλυσίδων (big boxes), και (γ) σε κτήρια κοινωνικού χαρακτήρα, ιδιαίτερα στον χώρο της εκπαίδευσης και της υγειονομικής περίθαλψης (όπως σχολεία, νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα, χώρους περίθαλψης τρίτης ηλικίας).

    Διαβάστε επίσης

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ