• Business

    Νέους μετόχους που θα επενδύσουν περί τα 40 εκατ. επιδιώκει να προσελκύσει η Premia

    Premia: Τι θα κάνουν οι βασικοί μέτοχοι σε περίπτωση υπερκάλυψης της ΑΜΚ

    Κώστας Μαρκάζος, Premia Properties


    Να διευρύνει σημαντικά το μετοχολόγιό της και τη διασπορά των μετοχών της επιδιώκει η Premia Properties μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου με μετρητά και εισφορές ακινήτων, συνολικού ύψους 75 εκατ. ευρώ, που έχει δρομολογήσει.

    Σύμφωνα όσα ανακοινώθηκαν χθες οι μεγάλοι υφιστάμενοι μέτοχοι της θα συμμετέχουν στην αύξηση με μετρητά με ποσό 7,5 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 47,5 εκατ., με στόχο να εισέλθουν στην εταιρεία νέοι μέτοχοι, ιδιώτες και θεσμικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό επενδύοντας συνολικά τα υπόλοιπα 40 εκατ. ευρώ.

    Βάσει του χρονοδιαγράμματος η Συνδυασμένη Προσφορά στο πλαίσιο της αύξησης κεφαλαίου που επιχειρεί η Premia αναμένεται να ξεκινήσει περί την 14η Ιουλίου 2021, ενώ η παράδοση των νέων μετοχών αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Αυγούστου.

    Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση κεφαλαίου της Premia συνδυαστικά περιλαμβάνει: 1. Εισφορές περιουσιακών στοιχείων συνολικής αξίας 27,5 εκατ. ευρώ. Εισφέρονται 6 εταιρίες οι οποίες εκμεταλλεύονται 7 ακίνητα συνολικής αξίας 54,6 εκατ. καθώς και ομόλογα που θα μειώσουν το χρέος της Εταιρείας κατά 4 εκατ. ευρώ. 2. Μετρητά, έως του ποσού των 47,5 εκατ. ευρώ με τιμή διάθεσης 1,44 ευρώ ανά Νέα Μετοχή (η Τιμή Διάθεσης) και τον αποκλεισμό (κατάργηση) του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων.

    Αναλυτικότερα οι δεσμεύεις ως προς την αύξηση που ανακοινώθηκαν χθες έχουν ως εξής: (α) H σουηδική SternerStenhus Greece AB με βασικό μέτοχο τον ελληνοσουηδό Ηλία Γεωργιάδη, έχει δεσμευθεί να καλύψει 3.472.223 Νέες Μετοχές με καταβολή μετρητών συνολικού ποσού 5 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, έχει δεσμευθεί να καλύψει, η ίδια ή και μέσω συνδεδεμένων με αυτή μερών, Νέες Μετοχές αξίας έως 7,5 εκατ. ευρώ που τυχόν θα μείνουν αδιάθετες μετά το πέρας της διαδικασίας.

    (β) Η Nequiter Invest AB (παθητικός μέτοχος επίσης από τη Σουηδία) η οποία είχε αρχικά ανακοινώσει ότι δεν προτίθεται να καλύψει Νέες Μετοχές με καταβολή μετρητών δεσμεύτηκε να καλύψει 1.388.889 Νέες Μετοχές με καταβολή μετρητών συνολικού ποσού 2 εκατ. ευρώ ενώ δεν θα ασκήσει δικαίωμα για περαιτέρω προνομιακή κατανομή.

    (γ) Η ΝΟΕ Μεταλλικαί Κατασκευαί θα καλύψει 347.223 Νέες Μετοχές με καταβολή μετρητών συνολικού ποσού 500 χιλ. ευρώ και δεν θα ασκήσει δικαίωμα για περαιτέρω προνομιακή κατανομή.

    Διαβάστε επίσης

    Premia: Πόσες νέες μετοχές θα καλύψουν οι βασικοί μέτοχοι



    ΣΧΟΛΙΑ