• Ναυτιλία

    Βαγγέλης Μαρινάκης: Νέες κινήσεις στη ναυλαγορά ενισχύουν τις ταμειακές ροές της Capital Product Partners

    Μαρινάκης

    Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής


    Την χρονική επέκταση υφιστάμενης συμφωνίας ναύλωσης με την Hapag-Lloyd και μία νέα συμφωνία για ένα ακόμη πλοίο της ανακοίνωσε η ναυτιλιακή Capital Product Partners L.P., συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

    Ειδικότερα, η εταιρεία συμφώνησε να επεκτείνει τις ναυλώσεις των containerships Athos, Aristomenis και Athenian για δύο επιπλέον έτη, με ισχύ από την 1η Ιουνίου 2020. Τα ημερήσια ναύλα θα διαμορφωθούν στα 25,950 δολάρια ημερησίως (από 27,000 δολάρια ημερησίως πριν), και θα αυξηθούν στα 26,950 δολάρια (από 28,000 δολάρια πριν), για το πλοίο Aristomenis από τον Οκτώβριο 2020 και για τα Athos και Athenian από τον Ιούλιο 2021. Οι ναυλώσεις θα λήξουν το νωρίτερο τον Απρίλιο 2026 και περιλαμβάνουν option για δύο επιπλέον επεκτάσεις ενός έτους η κάθε μία, με ναύλα στα 31,450 δολάρια και 32,450 δολάρια ημερησίως, αντίστοιχα.

    Επιπλέον, η Capital Product Partners  εξασφάλισε τη χρονοναύλωση του πλοίου Akadimos (πρώην Amazon) για χρονική περίοδο 80 ημερών. Η ναύλωση αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Ιουλίου 2020, μετά την ολοκλήρωση της ειδικής επιθεώρησης του containership.

    Μετά από τις παραπάνω κινήσεις, η κάλυψη ναύλωσης της εταιρείας για το υπόλοιπο του 2020 και για το 2021 διαφοροποιήθηκε σε 88% και 73% αντίστοιχα και το εναπομένον διάστημα ναύλωσης στα 5 έτη. 

    Η διοίκηση της CPP σχολίασε: “Παρά τις αντίξοες συνθήκες της αγοράς, είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε την περίοδο ναύλωσης τριών πλοίων μας με ελκυστικά μακροπρόθεσμα ημερήσια ναύλα, βελτιώνοντας έτσι την προβολή των ταμειακών ροών μας. Επιπλέον, και ενόψει των προσδοκιών μας για αύξηση της ζήτησης για πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων καθώς η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει από το οικονομικό σοκ της Covid-19, επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε το Akadimos για βραχυπρόθεσμη ναύλωση. Παρά το γεγονός ότι η τιμή των ναύλων είναι σημαντικά χαμηλότερη συγκριτικά με την προηγούμενη ναύλωση του πλοίου, η σύντομη χρονική διάρκεια της συμφωνίας, θα μας επιτρέψει να επωφεληθούμε από μια πιθανή ανάκαμψη του παγκόσμιου εμπορίου και των τιμών των ναύλων κατά τους επόμενους μήνες”.

    Σημειώνεται ότι πρόσφατα η Capital Product Partners L.P., έκλεισε συμφωνία αναχρηματοδότησης με την ICBC Financial Leasing Co. συνολικού ύψους 155,4 εκατ. δολαρίων, μέσω της οποίας ενίσχυσε το ταμείο της με επιπλέον ρευστότητα 38,8 εκατ. δολαρίων.



    ΣΧΟΛΙΑ