• Ναυτιλία

    Βαγγέλης Μαρινάκης: Η Capital Product Partners εξασφάλισε επιπλέον ρευστότητα 39 εκατ. δολαρίων

    Βαγγέλης Μαρινάκης: Η Capital Gas ενισχύει το στόλο της με τρία νεότευκτα LNG carriers

    Βαγγέλης Μαρινάκης


    H ναυτιλιακή Capital Product Partners L.P., συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, ολοκλήρωσε συμφωνία αναχρηματοδότησης ενισχύοντας το ταμείο της με επιπλέον ρευστότητα 38,8 εκατ. δολαρίων.

    Συγκεκριμένα, η εισηγμένη στην αγορά του Nasdaq εταιρεία, έκλεισε συμφωνία αναχρηματοδότησης με την ICBC Financial Leasing Co. συνολικού ύψους 155,4 εκατ. δολαρίων.

    Αφορά στο sale and leaseback τριών containerships χωρητικότητας 9,000 TEU, τα οποία είχαν υποθηκευτεί στο πλαίσιο συμφωνίας πιστωτικής διευκόλυνσης του 2017. Πρόκειται για τα πλοία CMA CGM Amazon, CMA CGM Uruguay και CMA CGM Magdalena.

    Το ποσό αποπληρωμής του προηγούμενου δανείου του 2017 ανέρχεται σε 116,5 εκατ. δολάρια και ως εκ τούτου η αναχρηματοδότηση δημιουργεί επιπλέον ρευστότητα για την εταιρεία ύψους 38,8 εκατ. δολαρίων.

    Η διάρκεια της νέας σύμβασης είναι επτά χρόνια και περιλαμβάνει την υποχρέωση επαναγοράς των πλοίων κατά την λήξη της, στην προκαθορισμένη τιμή των 77,7 εκατομμυρίων δολαρίων συνολικά.

    Με βάση τη νέα συμφωνία οι πληρωμές χρεών θα ανέρχονται πλέον σε 27,4 εκατ. δολάρια ετησίως, χαμηλότερες από τα 30,8 εκατ. δολ. που κατέβαλε η εταιρεία πριν.

    Η ναυτιλιακή διατήρησε τα κέρδη της κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020, στα 6,7 εκατ. δολάρια, ενώ τα συνολικά της έσοδα αυξήθηκαν στα 33,7 εκατ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο έναντι 26,8 εκατ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης. Η άνοδος των εσόδων αποδίδεται στην αύξηση του μεγέθους του στόλου της εταιρείας με την απόκτηση των τριών containerships τον Ιανουάριο 2020 και την αύξηση της μέσης τιμή ναύλωσης σε συγκεκριμένα πλοία του στόλου της.

    Παρά την οικονομική κρίση η CPP διατήρησε τη μερισματική πολιτική της και αποφάσισε στο τέλος Απριλίου τη διανομή μερίσματος 0,35 δολ. ανά κάθε κοινή μετοχή για το πρώτο τρίμηνο του 2020.

    Η Capital Product Partners διαθέτει στόλο με 14 boxships και ένα φορτηγό πλοίο capesize.



    ΣΧΟΛΙΑ