• Ναυτιλία

    Β. Βαλεντής: Πούλησε το παλιότερο πλοίο της η Pyxis Tankers

    Βαλέντιος Βαλεντής ναυτιλία

    Βαλέντιος Βαλεντής, εφοπλιστής Pyxis Tankers


    Στην πώληση του παλαιότερου πλοίου της προχώρησε η ελληνική ναυτιλιακή Pyxis Tankers, συμφερόντων του εφοπλιστή Βαλέντιου Βαλεντή, προσβλέποντας σε ευκαιρίες για την ανάπτυξη του στόλου της.

    Η εισηγμένη στον δείκτη Nasdaq εταιρεία ανακοίνωσε ότι συμφώνησε για την πώληση του πλοίου Pyxis Delta (χωρητικότητας 46.600 dwt, κατασκευής 2006), χωρίς να αποκαλύψει στοιχεία για την ταυτότητα του αγοραστή ή για τις οικονομικές λεπτομέρειες του deal. Η MSI Horizon εκτιμά την αξία του πλοίου μεταξύ 11,9 και 14,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

    «Η πώληση του παλαιότερου, μη οικολογικού μας τάνκερ MR μειώνει τη μέση ηλικία του στόλου μας και μας παρέχει κεφάλαιο για να αποπληρώσουμε χρέος, να βελτιώσουμε τη ρευστότητα του ισολογισμού και να κυνηγήσουμε πιο αποδοτικά ευκαιρίες ανάπτυξης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pyxis Tankers, Βαλέντιος Βαλεντής, προσθέτοντας: «Καθώς μπαίνουμε στο 2020, μία ενθουσιώδη περίοδο για τον τομέα μας, σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε την αξία για τους μετόχους».

    Μετά την πώληση του Pyxis Delta, η εταιρεία διαθέτει πλέον συνολικά έξι τάνκερ παραγώγων: τέσσερα MR κατασκευής μεταξύ 2009 και 2017 και δύο χωρητικότητας 8.600 dwt, κατασκευής 2010.

    Για το γ’ τρίμηνο 2019, η Pyxis Tankers ανακοίνωσε ζημίες ύψους 800.000 δολαρίων, σημαντικά μειωμένες συγκριτικά με το γ’ τρίμηνο 2018, όταν είχαν ανέλθει στα 4,1 εκατ. δολάρια. Ο τζίρος της εταιρείας μειώθηκε οριακά σε ετήσια βάση, από τα 7,4 εκατ. δολάρια στα 7,3 εκατ. δολάρια, όμως τα λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν σημαντικά από τα 3,7 εκατ. δολάρια στα 1,1 εκατ. δολάρια, λόγω της χαμηλότερης δραστηριότητας των πλοίων της στην αγορά spot.



    ΣΧΟΛΙΑ