• Business

    Β. Βαλεντής: Έτοιμη να εκμεταλλευθεί την ανάκαμψη στην αγορά η Pyxis Tankers

    Βαλέντιος Βαλεντής ναυτιλία

    Βαλέντιος Βαλεντής, εφοπλιστής Pyxis Tankers


    Την ανάκαμψη των τιμών στην αγορά των τάνκερ περιμένει στα τέλη του έτους ο εφοπλιστής Βαλέντιος Βαλεντής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής Pyxis Tankers, που εμφανίζεται αισιόδοξος για τις προοπτικές της αγοράς και για την ετοιμότητα της εταιρείας του να εκμεταλλευθεί την αναμενόμενη ανάκαμψη.

    Η Pyxis Tankers ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο του έτους καθαρές ζημίες ύψους 1,32 εκατ. δολαρίων, μειωμένες από τα 1,46 εκατ. δολάρια στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2016, με τα έσοδα από ναυλώσεις πλοίων να είναι αυξημένα κατά 200.000 δολάρια περίπου σε ετήσια βάση.

    Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα αυτά, ο Βαλέντιος Βαλεντής εξέφρασε την αισιοδοξία του για τα θεμελιώδη μεγέθη της αγοράς των τάνκερ, επισημαίνοντας πως, αν και οι τιμές εξακολουθούν να παραμένουν ευμετάβλητες, έχουν ήδη βελτιωθεί ελαφρώς. “Όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν, αναμέναμε η δραστηριότητα στις ναυλώσεις να είναι περίπλοκη στη μεγαλύτερη διάρκεια του 2017. Επομένως, αξιοποιήσαμε την ευκαιρία για να αυξήσουμε την κάλυψή μας σε ναυλώσεις για τα τάνκερ MR μας σε βραχυπρόθεσμη βάση”, τόνισε, εξηγώντας πως θεωρεί ότι αυτή η στρατηγική τοποθετεί την εταιρεία σε πλεονεκτική θέση για να εκμεταλλευθεί τις βελτιωμένες τιμές στα τέλη του έτους.

    Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως η Pyxis Tankers συνεχίζει να πιστεύει σε μία πιο μακροπρόθεσμη βελτίωση των τιμών το 2018, λόγω των ικανοποιητικών θεμελιωδών μεγεθών, αναφέροντας χαρακτηριστικά τις μειωμένες προγραμματισμένες παραδόσεις νεότευκτων τάνκερ MR και την αναμενόμενη αύξηση της κατανάλωσης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Νίκος Τσάκος στο Mononews.gr – H χώρα μας χρειάζεται την ναυτιλία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Πίττας: Εκτοξεύθηκε κατά 52% ο τζίρος της Euroseas

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Φράγκου: 50 εκατ. ευρώ άντλησε η Navios Containers εκδίδοντας νέες μετοχές



    ΣΧΟΛΙΑ