• Ναυτιλία

    United Maritime: Πώληση δεξαμενόπλοιου LR2 και αγορά Panamax – Καθαρό κέρδος 14,2 εκατ. δολάρια για την εταιρεία

    • NewsRoom
    Τσαντάνης Seanergy ναυτιλία

    Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seanergy Maritime Holdings Corp.


    Tην ιδιαιτέρως επικερδή πώληση του εναπομείναντος δεξαμενόπλοιου LR2, κατασκευής 2008, M/T Epanastasea, ανακοίνωσε σήμερα η United Maritime Corporation,  με την παράδοση του πλοίου να  αναμένεται στα μέσα του Αυγούστου 2023.

    Η συνολική αξία πώλησης του πλοίου ανέρχεται στα 37,5 εκατ. δολάρια.

    Παράλληλα, η εταιρεία συμφώνησε στην αγορά ενός φορτηγού πλοίου τύπου Panamax που ναυπηγήθηκε το 2011 στην Ιαπωνία, με μεταφορική ικανότητα 76.361 dwt που θα μετονομαστεί σε M/V Exelixsea.

    Η συνολική αξία αγοράς ανέρχεται στα 17,8 εκατ. δολάρια και θα χρηματοδοτηθεί μέσω ιδίων κεφαλαίων συμπεριλαμβανομένων των εσόδων από την πώληση του M/T Epanastasea. Το πλοίο αναμένεται να παραληφθεί μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου του 2023.

    Το καθαρό κέρδος από την πώληση του M/T Epanastasea αναμένεται να ξεπεράσει τα 14,2 εκατ. δολάρια, με την απόδοση των ιδίων κεφαλαίων για τους 10 μήνες από την παράδοση του M/T Epanastasea στην εταιρεία έως την ολοκλήρωση της πώλησης, να αναμένεται να ανέλθει στο 400%.

    Ταυτόχρονα, το καθαρό ταμειακό πλεόνασμα από την πώληση του M/T Epanastasea και την απόκτηση του M/V Exelixsea υπολογίζεται περίπου στα 18 εκατ. δολάρια.

    “Από την εισαγωγή μας στο Nasdaq και την αύξηση κεφαλαίου της Εταιρείας πριν περίπου ένα χρόνο, πραγματοποιήσαμε επιτυχώς μια σειρά κερδοφόρων συναλλαγών, με συνολικά κέρδη ύψους 50 εκατ. δολαρίων, ενώ παράλληλα αυξήσαμε τη μεταφορική μας ικανότητα σχεδόν στο ένα εκατομμύριο DWT χωρίς να αραιώσουμε τους μετόχους μας”, δήλωσε ο  Σταμάτης Τσαντάνης, Ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας.

    “Επιπλέον, έχουμε διανείμει συνολικά 1,15 δολάρια μέρισμα ανά μετοχή, το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου 45% μερισματική απόδοση βάσει της πρόσφατης τιμής της μετοχής μας.

    Οι εξαιρετικά κερδοφόρες αγοραπωλησίες τεκμηριώνουν την ικανότητά μας να δημιουργούμε σημαντικές αποδόσεις και παραμένουμε προσηλωμένοι στην περαιτέρω ανάπτυξη της United μέσω στρατηγικών αγοραπωλησιών με στόχο την ενίσχυση της αξίας των μετόχων”, συμπλήρωσε.

    Διαβάστε επίσης: 

    Θαλαμηπόλοι Εμπορικού Ναυτικού: Μάλλον πολύ γρήγορα ξεχνάμε ή προκαλούμε την τύχη μας

    Celestyal: Ένα αστέρι γεννιέται

    Carnival: Προχωρά σε αναδιοργάνωση των έξι θυγατρικών κρουαζιέρας



    ΣΧΟΛΙΑ