ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τρία πλοία υπό σημαία Παναμά χτυπήθηκαν από ρωσικούς πυραύλους στη Μαύρη Θάλασσα αφότου άρχισε η επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας την 24η Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η παναμαϊκή λιμενική αρχή.
Το ένα από τα πλοία αυτά βυθίστηκε, τόνισε η παναμαϊκή λιμενική αρχή σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρξαν απώλειες μεταξύ των πληρωμάτων των πλοίων που χτυπήθηκαν. Τα άλλα δύο πλοία συνεχίζουν να βρίσκονται στην περιοχή, έχοντας υποστεί ζημιές.
«Γνωρίζουμε ότι (…) τρία πλοία υπέστησαν επίθεση, χτυπήθηκαν από ρωσικούς πυραύλους, αλλά τα πληρώματα είναι όλα ασφαλή, είχαμε μόνο υλικές ζημιές», ανέφερε ο Νοριέλ Αραούς, επικεφαλής της αρχής.
Τα τρία πλοία είναι τα Namura Queen, Lord Nelson και Helt, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, που δεν διευκρίνισε πότε χτυπήθηκαν, υπό ποιες συνθήκες, ούτε ποιο βυθίστηκε.
Τουλάχιστον άλλα δέκα πλοία υπό σημαία Παναμά βρίσκονται στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με τον κ. Αραούς, που εξήγησε πως το Πολεμικό Ναυτικό επιβάλλει περιορισμούς στη ναυσιπλοΐα και δεν επιτρέπει να φεύγουν πολλά σε σκάφη.
Στον νηογνώμονα του Παναμά είναι καταχωρισμένος ο μεγαλύτερος αριθμός πλοίων στον κόσμο -ξεπερνά τα 8.000 σκάφη-, σύμφωνα με την αρχή.
Διαβάστε επίσης
Ουκρανία: 1.000 ναυτικοί εγκλωβισμένοι σε πλοία στη Μαύρη Θάλασσα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λίβανος: Ο Αμερικανός απεσταλμένος κάλεσε το Ισραήλ να τηρήσει τις δεσμεύσεις του βάσει της συμφωνίας εκεχειρίας
- Wegovy: Πράσινο φως από ΗΠΑ για θεραπεία ηπατικής νόσου – Άλμα 5% για τη μετοχή της Novo Nordisk
- Public: Ολοκληρωμένες λύσεις για τη φοιτητική ζωή, 4πλό όφελος και ένας «Ακραίος» διαγωνισμός
- Χαλάνδρι: Δολοφονία γυναίκας – Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ
