• Ναυτιλία

    Το superyacht Axioma του Ρώσου ολιγάρχη Pumpyansky προσέλκυσε 63 προσφορές! – Στα 75 εκατ. ευρώ η αξία του- Το ποσό διεκδικεί η JPMorgan

    Dmitry Pumpyansky


    Το superyacht που κατασχέθηκε από τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Dmitry Pumpyansky, του οποίου η αξία εκτιμάται στα 75 εκατομμύρια ευρώ, προσέλκυσε 63 προσφορές κατά τη διάρκεια μιας κλειστής δημοπρασίας που έγινε στο Γιβραλτάρ.

    Ο μελλοντικός ιδιοκτήτης του Axioma, ενός γιοτ 72 μέτρων, θα μπορεί να χρησιμοποιεί γυάλινο ανελκυστήρα σε τέσσερα καταστρώματα, τρισδιάστατο σινεμά, υπαίθριο γυμναστήριο, τζακούζι και πισίνα υπερχείλισης, μεταξύ των πολλών υπερπολυτελών υπηρεσιών επί του σκάφους.

    Αυτή είναι η πρώτη δημόσια δημοπρασία κατασχεθέντος περιουσιακού στοιχείου από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία πριν από έξι μήνες. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν αξιωματούχοι του Γιβραλτάρ τα έσοδα είναι απίθανο να διατεθούν για τη στήριξη της Ουκρανίας.

    Αντίθετα, όπως γνωστοποιήθηκε, τα χρήματα θα καταλήξουν στα ταμεία της επενδυτικής τράπεζας JPMorgan.

    Σύμφωνα με έγγραφα που ανέφερε το Reuters, η τράπεζα είχε δανείσει 20,5 εκατομμύρια ευρώ στην Pyrene Investments Ltd , μια εταιρεία εισηγμένη στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους που ανήκει σε εταιρεία χαρτοφυλακίου που με τη σειρά της ανήκει στον Pumpyansky.

    Οι κυρώσεις κατά του ολιγάρχη ανάγκασαν την εταιρεία να μην πληρώσει το δάνειο.

    “Οποιοδήποτε πλεόνασμα, αφού πληρωθεί το δάνειο της JPMorgan και εξοφληθεί το κόστος της κατάσχεσης, θα κατατεθεί σε λογαριασμό στο Ανώτατο Δικαστήριο του Γιβραλτάρ και θα παγώσει μέχρι να επιλυθούν οι κυρώσεις”, δήλωσε ο Nigel Hollyer , ο οποίος επιβλέπει τη δημοπρασία για το Ναυαρχείου του Γιβραλτάρ.

    Το Ναυαρχείο του Γιβραλτάρ δεν έχει επιλέξει ακόμη τον νέο ιδιοκτήτη της θαλαμηγού, το όνομα του οποίου ωστόσο δεν θα αποκαλυφθεί.

    Ο Pumpyansky ήταν κατασκευαστής χαλύβδινων σωλήνων για τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου. Παραιτήθηκε τον περασμένο Μάρτιο, καθώς προστέθηκε στον κατάλογο της ΕΕ με τους Ρώσους ολιγάρχες στους οποίους έχει επιβληθεί κυρώσεις.

    Διαβάστε επίσης

    Δημοπρατείται το πρώτο superyacht Ρώσου μεγιστάνα για χρέη προς την JPMorgan



    ΣΧΟΛΙΑ