• Ναυτιλία

  Το «Σπίτι της Μαρίας» (Τσάκου) είχε ποσοστό επιτυχίας 87,5% στους οικότροφους στα Καρδάμυλα

  Το «Σπίτι της Μαρίας» (Τσάκου)

  Το «Σπίτι της Μαρίας» (Τσάκου)


  Τα πρόσφατα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας ήλθαν να επιβεβαιώσουν, για δέκατη συνεχόμενη χρονιά, την εξαιρετική δουλειά που επιτελείται στη Μαθητική Στέγη Καρδαμύλων «Το Σπίτι της Μαρίας», η οποία κάθε χρόνο φιλοξενεί περί τα 25 παιδιά Γυμνασίου/Λυκείου από όλη την Ελλάδα.

  Παρ’ ότι οι εξετάσεις υπήρξαν, σε σύγκριση με άλλες χρονιές, δυσκολότερες, οι 7 από τους 8 απόφοιτους μαθητές της Στέγης, που συμμετείχαν σ’ αυτές, πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού, σημειώνοντας ποσοστό επιτυχίας 87,5%.

  Από τις άξιες ιδιαίτερης μνείας επιδόσεις των οικοτρόφων της Στέγης, αναφέρεται η εκ μέρους των κατάληψη:

  • της 5ης και 13ης θέσεων στις ΑΕΝ Μηχανικών (ειδική κατηγορία πολυτέκνων 10%), και

  • την 26η θέση στις ΑΕΝ Πλοιάρχων.

  Με την ευκαιρία, η Μαθητική Στέγη εκφράζει ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη στους καθηγητές και καθηγήτριες του Λιβάνειου Λυκείου Καρδαμύλων που με αφοσίωση και ενθουσιασμό, συνέβαλαν στην προετοιμασία των οικοτρόφων της Στέγης και στα άριστα αποτελέσματα που πέτυχαν. Ευχαριστεί επίσης τους καθηγητές του Πρότυπου Επαγγελματικού Λυκείου «Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ναυτικών Σπουδών» (ΤΕΕΝΣ) της Χίου που εθελοντικά συνεισέφεραν με βοηθητική διδασκαλία στην προετοιμασία των μαθητών.

  Η Μαθητική Στέγη συγχαίρει εγκάρδια τους μαθητές για την επιτυχία τους και τους εύχεται καλή πρόοδο στο Ναυτικό Επάγγελμα, στο οποίο με ενθουσιασμό και όραμα φιλοδοξούν να σταδιοδρομήσουν.

  Το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» και ο Όμιλος Εταιρειών Τσάκου περιμένουν να υποδεχθούν, στη νέα σχολική χρονιά, τους οικότροφους μαθητές στο φιλόξενο «Σπίτι της Μαρίας» στα Καρδάμυλα. Με πυξίδα πάντοτε την Πορεία Αριστείας, φιλοδοξούν να τους δουν να διαπρέπουν τόσο στην επίτευξη των επαγγελματικών στόχων τους όσο και στην εν γένει διάπλαση της προσωπικότητας τους, ώστε να πραγματώσουν τους στόχους τους και να γίνουν χρηστοί πολίτες της Χώρας.

  Διαβάστε επίσης:

  Έλληνες εφοπλιστές: Η αξία των δεξαμενοπλοίων ανέρχεται σε 56,2 δισ. δολάρια και των LNG σε 29,1 δισ. δολάρια

  Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Καθαρά έσοδα στο εξάμηνο 33,1 εκατ. δολάρια

  Παναγιώτης Τσάκος: Είναι στόχος ζωής να προετοιμάζουμε νέους και νέες για να στραφούν προς τη θάλασσα  ΣΧΟΛΙΑ