• Ναυτιλία

    Παναγιώτης Τσάκος: Είναι στόχος ζωής να προετοιμάζουμε νέους και νέες για να στραφούν προς τη θάλασσα

    Παναγιώτης Τσάκος

    Παναγιώτης Τσάκος


    Σχολιάζοντας τα εξαιρετικά αποτελέσματα, ο Ιδρυτής του Ναυτικού Λυκείου και του Ομίλου Εταιρειών Τσάκου, Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, ανέφερε ότι «τ’ αποτελέσματα των μαθητών και μαθητριών του Λυκείου μας, στις πρόσφατες Πανελλαδικές Εξετάσεις εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας, μας γεμίζουν χαρά και υπερηφάνεια – τόσο γιά τους ίδιους/ίδιες και τους γονείς τους που βλέπουν τους κόπους και τις θυσίες τους ν’ ανταμοίβωνται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο όσο και για όσους κοπιάζουν στο Λύκειο, στο Ίδρυμα και στον Όμιλο στο σύνολο του: Διευθυντή, Καθηγητές και Καθηγήτριες, Διοικητικό Προσωπικό, Διαχειριστές κ.α» και πρόσθεσε:

    «Η επιδίωξη Αριστείας που κατευθύνει τα βήματα και τις επιδιώξεις όλων μας επιβραβεύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αυτό θα συνεχίζει να μας καθοδηγεί στο μέλλον, πολλῴ μάλλον τώρα που, από τη νέα σχολική χρονιά, θα λειτουργούμε σαν Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης. Προετοιμάζοντας νέους και νέες να στραφούν προς τη θάλασσα και συναφή παραναυτιλιακά επαγγέλματα είναι γιά μας στόχος ζωής. Η Ναυτιλία μας δικαιούται ό,τι καλύτερο μπορούμε να της προσφέρουμε και περιμένει!».

    Τα πρόσφατα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας επιβεβαιώνουν, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την εξαιρετική δουλειά που επιτελείται στο Ναυτικό Λύκειο ΤΕΕΝΣ «Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ναυτικών Σπουδών».

    Το ΤΕΕΝΣ, το οποίο λειτουργεί ως Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία χωρίς την καταβολή διδάκτρων από τους φοιτώντες σ’ αυτό, εστιάζει στη παροχή της καλύτερης δυνατής εκπαίδευσης προς όφελος των σπουδαστών του και της Ελληνικής ναυτιλίας. Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 16 Φεβρουαρίου 2023, το Λύκειο χαρακτηρίσθηκε ως Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ) – χαρακτηρισμός, ο οποίος δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

    Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις πέτυχαν εισαγωγή σε σχολές πρώτης προτίμησης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και σε Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού σημειώνοντας σε ποσοστό επιτυχίας πάνω από 81%.

    Από τις πλέον εξαιρετικές, από τις ως άνω επιδόσεις και διακρίσεις, σταχυολογούμε:

    · 1η και 2η θέσεις στη σχολή Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου,

    · 4η και 5η θέσεις στις ΑΕΝ Μηχανικών,

    · 2η θέση στις ΑΕΝ Μηχανικών (ειδική κατηγορία πολυτέκνων 10%), και

    · 6η θέση στη σχολή Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

    Το Λύκειο συγχαίρει εγκάρδια όλους τους μαθητές και μαθήτριες για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις και το εκπαιδευτικό προσωπικό για την προετοιμασία και κατάρτισή τους ώστε να επιτευχθούν τα ως άνω εξαιρετικά όντως αποτελέσματα.

    Το Λύκειο, το Ίδρυμα Μαρία Τσάκος και ο Όμιλος Εταιρειών Τσάκου περιμένουν να υποδεχθούν, στη νέα σχολική χρονιά, τους μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του, προκειμένου να τους προετοιμάσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε, καλώς εκπαιδευμένοι και καταρτισμένοι, να πυκνώσουν σύντομα τις τάξεις της Ελληνικής Ναυτιλίας. Υπηρετώντας την θα δρέψουν, οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, γλυκείς καρπούς ενώ, ταυτόχρονα, θα συμβάλουν στην πρόοδο και ευημερία της Πατρίδας μας.

    Το Ναυτικό Λύκειο TEENS, από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, εφαρμόζει το πλέον σύγχρονο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον τομέα του με ζώνες ενισχυτικής διδασκαλίας κατά εκπαιδευτικούς ομίλους υπό την καθοδήγηση και υποστήριξη του εκπαιδευτικού του προσωπικού, το οποίο χαρακτηρίζεται από υψηλά ποιοτικά εκπαιδευτικά πρότυπα κάνοντας χρήση εργαστηρίων και εξοπλισμού της πλέον προηγμένης τεχνολογίας.

    Το ΤΕΕΝΣ είναι μοναδικό στο είδος του και υπό την έννοια ότι διαθέτει δικό του εκπαιδευτικό σκάφος, το ιστιοφόρο «Μάνια», γιά την πρακτική εξάσκηση των μαθητών και μαθητριών του.

    Διαβάστε επίσης:

    Οι Έλληνες εφοπλιστές ναυπηγούν 241 ποντοπόρα πλοία, χωρητικότητας 19 εκατ. dwt

    Attica Group: Στο 93,44% αυξήθηκε το ποσοστό της STRIX Holdings

    CLIA: Στη Γένοβα η Έκθεση Καινοτομίας «Innovation Expo» για τα κρουαζιερόπλοια



    ΣΧΟΛΙΑ