• Ναυτιλία

    Θ. Αγγελόπουλος: Εξασφάλισαν ναύλωση τα δύο νεότευκτα τάνκερ της Metrostar

    Metrostar Θεόδωρος Αγγελόπουλος


    Συμφωνίες ναύλωσης διετούς διάρκειας για δύο νεότευκτα τάνκερ της τύπου aframax, τα οποία θα παραλάβει εντός του 2019, εξασφάλισε η ελληνική ναυτιλιακή Metrostar Management, συμφερόντων του εφοπλιστή Θόδωρου Αγγελόπουλου.

    Σύμφωνα με Ευρωπαίους ναυλομεσίτες, τα πλοία Prostar και Prosky (αμφότερα χωρητικότητας 114.000 dwt, κατασκευής 2019) ναυλώθηκαν από την εταιρεία Vitol για διάστημα 24 μηνών. Εκτιμάται ότι η Vitol θα πληρώνει περί τα 20.000 δολάρια ημερησίως για το καθένα, μία τιμή που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της αγοράς για αυτήν την περίοδο. Η συμφωνία πιθανόν να περιέχει και ένα στοιχείο διαμοιρασμού κερδών.

    Σημειώνεται ότι τα δύο αυτά πλοία αποτελούν οψιόν που ενεργοποίησε η Metrostar μετά την παραγγελία δύο άλλων τάνκερ aframax που είχε παραγγείλει τον Απρίλιο του 2017 η εταιρεία από τα ναυπηγεία Daehan, και τα οποία παραδόθηκαν αμφότερα το 2018 (ονομάζονται Crudemed και Crudesun) και λειτουργούν στο pool V8. Σύμφωνα με το TradeWinds, εκτιμάται ότι η παραγγελία τους στοίχισε 42-43 εκατομμύρια δολάρια το καθένα και πιθανότατα η σημερινή τους αξία κινείται στα ίδια επίπεδα.

    Με τις παραγγελίες των τεσσάρων αυτών τάνκερ, η Metrostar επέστρεψε δυναμικά στη ναυτιλία, αφού είχε πουλήσει 22 πλοία από το 2014 έως το 2017.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: A. Φράγκου: Εισαγωγή στο Nasdaq με τέσσερα νέα πλοία για τη Navios Containers

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Στ. Μόλαρης: Ξεσκαρτάρισμα στον στόλο της Empire Navigation πριν την παραλαβή οκτώ νεότευκτων

    MH ΧΑΣΕΤΕ:  Γ. Χανδρής: Η ασυνήθιστη κίνηση της Chandris Hellas στην αγορά μεταχειρισμένων πλοίων



    ΣΧΟΛΙΑ