• Ναυτιλία

    A. Φράγκου: Εισαγωγή στο Nasdaq με τέσσερα νέα πλοία για τη Navios Containers

    Φράγκου ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc


    Στη διεύρυνση του στόλου της με την εξαγορά δύο νέων πλοίων και option για την απόκτηση δύο επιπλέον προχωρά η Navios Maritime Containers, συμφερόντων της πλοιοκτήτριας Αγγελικής Φράγκου.

    Ειδικότερα, η ναυτιλιακή ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να εξαγοράσει δύο containerships χωρητικότητας 4,360 TEU και κατασκευής 2010, έναντι 23,6 εκατ. δολαρίων, τα οποία αναμένεται να παραλάβει το τέταρτο τρίμηνο του 2018.

    Παράλληλα, η Navios Containers θα προσθέσει στο στόλο της δύο ακόμη πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 10,000 TEU και κατασκευής 2011, στην τιμή των 52,5 εκατ. δολαρίων έκαστο, ασκώντας την option εξαγοράς τους τον Ιανουάριο και το Μάρτιο του 2019 αντίστοιχα. Τα containerships θα παραλάβει το πρώτο και το τρίτο τρίμηνο του 2019.

    Τα τέσσερα πλοία εκτιμάται ότι θα ενισχύσουν τα EBITDA της ναυτιλιακής κατά περίπου 16,1 εκατ. δολάρια στους επόμενους 12 μήνες από την ημερομηνία παραλαβής τους.

    Το πρώτο πλοίο είναι ναυλωμένο μέχρι το Μάιο 2019 με ημερήσια ναύλα 12.946 δολάρια ημερησίως, ενώ το δεύτερο έχει συμβόλαιο ναύλωσης που λήγει στο τέλος του τρέχοντος μηνός, με ναύλα 9.811 δολ. ημερησίως.

    Τα δύο μεγαλύτερα containerships είναι ναυλωμένα μέχρι τον Οκτώβριο 2021 και τον Ιούνιο 2022 αντίστοιχα, με τα συμφωνημένα ναύλα να κυμαίνονται μεταξύ των 26.325 και 27.300 δολ. ημερησίως.

    Η εταιρεία θα χρηματοδοτήσει το δύο πρώτα πλοία με μετρητά και τραπεζικό δανεισμό, σύμφωνα με τους όρους που ισχύουν στις υφιστάμενες τραπεζικές της διευκολύνσεις.

    Η αποπληρωμή των δύο μεγαλύτερων δανείων θα πραγματοποιηθεί μέσω δανείου ύψους μέχρι 31,8 εκατ. δολαρίων από υφιστάμενη συμφωνία με εμπορική τράπεζα και μετρητά.

    Όταν ολοκληρωθούν οι εξαγορές, ο στόλος της Navios Containers θα αποτελείται από 30 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 152,821 TEU, με μέσο όρο ηλικίας τα 10,2 έτη.

    Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές της ναυτιλιακής θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στη χρηματιστηριακή αγορά του Nasdaq από τις 10 Δεκεμβρίου 2018.

    navios frangou

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στ. Τσαντάνης: Αισιοδοξία για το 2019 παρά τις ζημίες στο γ’ τρίμηνο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Γ. Αλαφούζος: Αυτοί είναι οι τρεις μέτοχοι που αύξησαν το ποσοστό τους στην Okeanis Eco Tankers

    MH ΧΑΣΕΤΕ:  Β. Βαρδινογιάννης: Συνεχίζει την εκκαθάριση των παλιών της τάνκερ η Avin



    ΣΧΟΛΙΑ