• Ναυτιλία

    Στ. Τσαντάνης: Με ένα ακόμη capesize ενισχύθηκε ο στόλος της Seanergy Maritime Holdings

    Seanergy Σταμάτης Τσαντάνης ναυτιλία

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seanergy Maritime Holdings Corp., Σταμάτης Τσαντάνης


    Στην ενίσχυση του στόλου της με ένα capesize προχώρησε η ναυτιλιακή  Seanergy Maritime Holdings.

    Το πλοίο κατασκευάστηκε το 2005 στο ναυπηγείο Mitsui Engineering & Shipbuilding Co. Ltd. στην Ιαπωνία, έχει χωρητικότητα 177.536 dwt περίπου και θα μετονομαστεί σε M/V Goodship. Με την παραλαβή του, ο στόλος της ναυτιλιακής θα αυξηθεί στα 11 πλοία capesize και η συνολική μεταφορική ικανότητα της θα ανέλθει σε περίπου 1,926,117 dwt.

    Το κόστος της εξαγοράς ανήλθε στα 11,4 εκατ. δολάρια και θα χρηματοδοτηθεί με διαθέσιμα κεφάλαια, αξιοποιώντας μικρό μέρος των προσφάτων αυξήσεων κεφαλαίου που πραγματοποίησε η Seanergy. Η παράδοση του πλοίου αναμένεται μέχρι το τέλος Ιουλίου 2020.

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Σταμάτης Τσαντάνης, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε την απόκτηση ενός πλοίου capesize, κατασκευασμένου σε Ιαπωνικό ναυπηγείο με υψηλές προδιαγραφές. Η προσθήκη του M/V Goodship στο στόλο μας αυξάνει την λειτουργική μας δυναμική ως κορυφαία εταιρεία που δραστηριοποιείται αμιγώς στην αγορά των capesize. Η ιστορικά χαμηλή τιμή που πιστεύουμε ότι επετεύχθη, ενισχύει -μεταξύ άλλων- την ικανότητά μας να αναγνωρίζουμε και να εκμεταλλευόμαστε εγκαίρως μοναδικές ευκαιρίες αγοράς.

    Το πλοίο αναμένεται να μας παραδοθεί άμεσα, εν μέσω της ισχυρής αγοράς των Capesize, με ημερήσιους ναύλους που υπερβαίνουν τα 30.000 δολάρια και με τα συμβόλαια FFA, για το δεύτερο εξάμηνο του 2020, να διαπραγματεύονται στα 22.000 δολάρια περίπου ημερησίως. Βάσει των τιμών παραγώγων FFA, το εν λόγω πλοίο ενδέχεται να ενισχύσει τα καθαρά έσοδα της εταιρείας με 3,4 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2020.

    Όπως έχουμε δεσμευτεί στους μετόχους μας, χρησιμοποιούμε μέρος των κεφαλαίων που αποκτήσαμε από τις πρόσφατες αυξήσεις κεφαλαίου σε μία συναλλαγή που πιστεύουμε ότι θα φέρει περαιτέρω έσοδα και μετοχική αξία. Η Seanergy βρίσκεται στη βέλτιστη θέση ώστε να επωφεληθεί από την ισχυρή αγορά με το σύνολο του στόλου να βρίσκεται σε spot ναυλώσεις ή σε χρονοναυλώσεις συνδεδεμένες με τον δείκτη BCI. Επιπλέον, εξετάζουμε την αξιοποίηση περαιτέρω ελκυστικών ευκαιριών σε ιστορικά χαμηλές αξίες”.



    ΣΧΟΛΙΑ