• Ναυτιλία

    Συνεργασία της MarineTraffic με την Signal Group του Ιωάννη Μαρτίνου

    Δημήτρης Μέμος, Ιωάννης Μαρτίνος


    Η MarineTraffic, ο κορυφαίος πάροχος πληροφοριών παρακολούθησης πλοίων και ναυτιλιακών αναλύσεων στον κόσμο, προχώρησε σε συνεργασία με την εταιρεία ναυτιλιακών δεδομένων Signal Ocean του Ιωάννη Μαρτίνου, προκειμένου να παρέχει αξιολογήσεις πλοίων στην πλατφόρμα της.

    Οι χρήστες του MarineTraffic θα βλέπουν τώρα την εκτιμώμενη από την Signal Ocean αξία του πλοίου, μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία του.

    Τα live και ιστορικά δεδομένα, τα οποία ενημερώνονται κάθε εβδομάδα, προέρχονται από πρόσφατες συναλλαγές και έναν εξελιγμένο αλγόριθμο που λαμβάνει μια σειρά δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας του πλοίου, του ναυπηγείου που κατασκευάστηκε, του μεγέθους, του εξοπλισμού ή των επισκευών του. Η υπηρεσία θα είναι αρχικά διαθέσιμη για δεξαμενόπλοια άνω των 25.000 dwt και πλοία ξηρού φορτίου άνω των 20.000 dwt.

    Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της στρατηγικής της MarineTraffic για το 2022, που έχει στόχο την διεύρυνση των παρεχόμενων από την πλατφόρμα της δεδομένων προς τους επαγγελματίες χρήστες της και τη δημιουργία ενός κόμβου για τη ναυτιλιακή βιομηχανία.

    Από την ίδρυση της το 2007, η MarineTraffic έχει αναπτυχθεί σημαντικά, καθώς διαθέτει πλέον τρία εκατομμύρια συνδρομητές και έχει κατά μέσο όρο έξι εκατομμύρια επισκέψεις στον ιστότοπό της κάθε μήνα.

    Σχολιάζοντας τη νέα συνεργασία ο CEO της  MarineTraffic, Δημήτρης Μέμος επισήμανε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη συνεργασία μας με την Signal για την προσθήκη αξιόπιστων αποτιμήσεων πλοίων στην πλατφόρμα μας. Πρόσθετα δεδομένα σχετικά με το ταξίδι ή τη διάρκεια ζωής του πλοίου είναι κρίσιμα για τα εκατομμύρια των χρηστών μας… Το όραμά μας είναι να μην αφήνουμε αχαρτογράφητα νερά και να παρέχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες μέσω της πλατφόρμας μας. Θα ανακοινώσουμε περαιτέρω σημαντικές βελτιώσεις στο MarineTraffic τους επόμενους μήνες.”

    Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Συνεργασιών της Signal Ocean, David Watts τόνισε: «Τα δεδομένα που παρέχουμε στην πλατφόρμα Signal Ocean είναι δημοφιλή στους επαγγελματίες που αναζητούν ανεξάρτητη και ακριβή εικόνα για τις τρέχουσες αξίες στόλων ή μεμονωμένων πλοίων. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε τα δεδομένα μας διαθέσιμα σε έναν τόσο δημοφιλή ιστότοπο.”

    H πλατφόρμα Signal Ocean, που ιδρύθηκε το 2018 από την Signal Group, επεξεργάζεται και συνδυάζει σε συνεχή βάση δεδομένα, όπως λίστες διαθέσιμων πλοίων, λίστες φορτίων, θέσεις πλοίων (ΑΙS), ταρίφες και κοστολόγια ελλιμενισμού, αναμονές αγκυροβολίων και τρέχουσες τιμές ναύλων.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ιωάννης Μαρτίνος: Η πλατφόρμα της Signal Ocean επεκτάθηκε στην αγορά ξηρού φορτίου



    ΣΧΟΛΙΑ