• Ναυτιλία

    Ιωάννης Μαρτίνος: Η πλατφόρμα της Signal Ocean επεκτάθηκε στην αγορά ξηρού φορτίου

    • Newsroom
    Μαρτίνος

    Ιωάννης Μαρτίνος, Signal Group


    Στην αγορά ξηρού φορτίου επεκτείνει την παροχή υπηρεσιών η πλατφόρμα της Signal Ocean που ανήκει στον όμιλο Signal του Ιωάννη Μαρτίνου.

    Η κίνηση αυτή πραγματοποιείται μετά από σχεδόν δύο χρόνια προσπαθειών, σε συνεργασία με την αμερικανική ναυλομεσιτική Simpson Spence Young (SSY), και λεπτομερείς δοκιμές στοιχείων με πάνω από 30 πλοιοκτήτες και ναυλωτές.

    Η πλατφόρμα Signal Ocean χρησιμοποιείται ήδη με επιτυχία στην αγορά δεξαμενόπλοιων από ναυλομεσίτες, εφοπλιστές, εμπόρους και εταιρείες ενέργειας που διαχειρίζονται περίπου το ήμισυ της παγκόσμιας χωρητικότητας και των φορτίων αργού πετρελαίου στον κόσμο.

    H πλατφόρμα, που ιδρύθηκε το 2018 από την Signal Group, επεξεργάζεται και συνδυάζει σε συνεχή βάση ιδιωτικά και δημόσια δεδομένα, όπως λίστες διαθέσιμων πλοίων, λίστες φορτίων, θέσεις πλοίων (ΑΙS), ταρίφες και κοστολόγια ελλιμενισμού, αναμονές αγκυροβολίων και τρέχουσες τιμές ναύλων.

    Αλγόριθμοι και τεχνητή νοημοσύνη

    Χρησιμοποιώντας προηγμένους αλγόριθμους και τεχνητή νοημοσύνη, τα δεδομένα μετατρέπονται σε ιδιωτικές και λειτουργικές γνώσεις σχετικά με την αγορά εμπορευμάτων. Οι χρήστες μπορούν να ταιριάξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα πλοία με τα φορτία, να πραγματοποιήσουν συγκρίσεις κερδών, να προβούν σε εκτιμήσεις CO2 και να χρησιμοποιήσουν την πατενταρισμένη τεχνολογία της Signal για να προβλέψουν τις κινήσεις και τη διαθεσιμότητα των πλοίων σε όλο τον κόσμο.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Signal Group Ιωάννης Μαρτίνος, δήλωσε: «Το να προσαρμόσουμε την τεχνολογία που χρησιμοποιούμε στην αγορά των τάνκερ στο ξηρό φορτίο δεν ήταν απλή υπόθεση. Η συνεργασία με το τμήμα ξηρού φορτίου μίας από τις κορυφαίες ναυλομεσιτικές εταιρείες στον κόσμο, αλλά και με άλλους πλοιοκτήτες και ναυλωτές, μας βοήθησε να αναπτύξουμε μια λύση που είναι προσαρμοσμένη στην αγορά ξηρού φορτίου και ταυτόχρονα απλή στη χρήση. Ανυπομονούμε τώρα να συνεργαστούμε και με άλλες εμπορικές ομάδες σε όλο τον κόσμο για να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις λύσεις μας.»

    Ο Stanko Jekov, Παγκόσμιος Επικεφαλής Ξηρού Φορτίου της SSY, σχολίασε: «Η ανάλυση των δεδομένων της αγοράς είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία μας και μας βοηθά να στηρίζουμε τους πελάτες μας πιο αποτελεσματικά από ποτέ. Η τεχνολογία της Signal δίνει στους μεσίτες μας μία άμεση και μοναδική άποψη της αγοράς και έχει βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την ανταγωνιστικότητά μας.»

    Ανάμεσα στις πρώτες εταιρείες που υιοθέτησαν την πλατφόρμα της Signal στην αγορά ξηρού φορτίου περιλαμβάνονται οι ναυτιλιακές Starbulk και Seanergy Maritime.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ