• Ναυτιλία

    Συνεχίζεται στα Δικαστήρια η διαμάχη του ομίλου Γκριμάλντι και της εταιρείας Moby του Ονοράτο

    Ο επικεφαλής της Grimaldi Lines, Εμάνουελ Γκριμάλντι

    Emanuele Grimaldi, Επικεφαλής Grimaldi Group


    Η ναυτιλιακή εταιρεία Moby γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου, που διαπραγματεύεται το ομόλογο της, ότι η ανταγωνίστρια εταιρεία Grimaldi Euromed Spa παρουσίασε «αντίθεση στο Εφετείο για την έγκριση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Moby, με πρόθεση για άλλη μια φορά να αποτρέψει τη συνέχιση της αναδιάρθρωσης, ένα σχέδιο, το οποίο εγκρίθηκε με ευνοϊκή ψήφο που εκφράστηκε από το 90% περίπου των πιστωτών και εγκρίθηκε από το Δικαστήριο του Μιλάνου στις 24 Νοεμβρίου 2022».

    Ο όμιλος Moby που ελέγχεται από τον Vincenzo Onorato επισημαίνει επίσης ότι «αυτή η νέα ενέργεια προωθήθηκε από τον Εμανουέλε Γκριμάλντι, παρά το γεγονός ότι το Δικαστήριο του Μιλάνου απέρριψε πλήρως την προηγούμενη τοποθέτηση του, κηρύσσοντάς την ακόμη και αβάσιμη και καταδικάζοντας τον Γκριμάλντι να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα».

    Επίσης, η εταιρεία Moby διευκρινίζει ότι η επόμενη ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Εφετείου θα διεξαχθεί στις 2 Μαρτίου.

    Η εταιρεία του Ονοράτο τονίζει ότι «εν όψει αυτής της περαιτέρω δικαστικής αγωγής του ομίλου Grimaldi, που ήδη απορρίφθηκε σε πρώτο βαθμό, η εταιρεία αξιολογεί κάθε νομική ενέργεια που αποσκοπεί στην υπεράσπιση της αναδιάρθρωσής της και το σχέδιο απασχόλησης των εργαζομένων».

    Αυτός ο περαιτέρω γύρος της διαμάχης μεταξύ των δύο πλοιοκτητών ομίλων που συνεχίζεται εδώ και χρόνια καθυστερεί επίσης την είσοδο του ομίλου του Εμανουέλε Γκριμάλντι με μερίδιο 49% στη Moby μέσω εισφοράς κεφαλαίου 150 εκατομμυρίων ευρώ.

    Πέρα από την είδηση της προσφυγής της MOBY κατά του ανταγωνιστή της, τις τελευταίες ώρες προέκυψε ότι το ro-ro πλοίο Eliana Marino έχει δημοπρατηθεί με αρχική τιμή 12,5 εκατ. ευρώ.

    Οι προσφορές πρέπει να υποβληθούν έως την 1η Μαρτίου 2023 στις 13.00 και η δημοπρασία θα κατακυρωθεί στις 2 Μαρτίου 2023 γύρω στις 15.00. Ακριβώς την ίδια ημέρα με τη νέα ακρόαση στο Δικαστήριο του Μιλάνου.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ