• Ναυτιλία

    Εμανουέλε Γκριμάλντι: Επενδύσεις 2,5 δισ. δολ. σε 15 πλοία μεταφοράς αυτοκινήτων

    Ο επικεφαλής της Grimaldi Lines, Εμάνουελ Γκριμάλντι

    Emanuele Grimaldi, Επικεφαλής Grimaldi Group


    Ο όμιλος Grimaldi αξιοποίησε τη συμφωνία που υπογράφηκε με το ναυπηγείο China Merchants Heavy Industries Jiangsu (εταιρεία που ανήκει στην China Merchant Industry Holdings ) στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου για την κατασκευή πέντε νέων πλοίων PCTC (Pure Car & Truck Carrier) και ο όμιλος άσκησε την επιλογή για πέντε επιπλέον μονάδες.

    Με αυτή την επιχείρηση, ο συνολικός αριθμός των πλοίων μεταφοράς αυτοκινήτων που ναυπηγεί η εταιρεία σε λιγότερο από τρεις μήνες αυξάνεται σε δεκαπέντε.

    Η μεταφορική ικανότητα των πλοίων θα είναι άνω των 9.000 Ceu, σχεδιασμένα για τη μεταφορά ηλεκτρικών οχημάτων καθώς και εκείνων που τροφοδοτούνται από ορυκτά καύσιμα.

    Τα πλοία έχουν επίσης λάβει την κλάση Ammonia Ready από το RINA, που πιστοποιεί ότι μπορούν να μετατραπούν, σε μεταγενέστερο στάδιο, για να χρησιμοποιούν αμμωνία ως καύσιμο.

    Οι μονάδες αυτές θα είναι εξοπλισμένες με μέγα μπαταρίες λιθίου, ηλιακούς συλλέκτες και σχεδιασμό για παροχή ηλεκτρικής ενέργειας από το έδαφος κατά την πρόσδεση,

    Τα νέα πλοία θα χρησιμοποιηθούν σε ταξίδια μεταξύ Ευρώπης, Βόρειας Αφρικής και Εγγύς και Άπω Ανατολής, για να καλύψουν τις νέες μεταφορικές ανάγκες των φορέων του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

    «Με τις πρόσφατες παραγγελίες για τη ναυπήγηση νέων πλοίων PCTC», είπε ο Εμανουέλε Γκριμάλντι, διευθύνων σύμβουλος του ναπολιτάνικου ομίλου – «εδραιώνουμε τη μακρόχρονη και γόνιμη συνεργασία μας με την China Merchant Industry Holdings. Επιβεβαιώνουμε επίσης τη δέσμευσή μας να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας, ιδιαίτερα τους κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο που συνεχίζουν να μας ανταμείβουν με την εμπιστοσύνη τους. Με αυτόν τον τρόπο θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στις υψηλές προσδοκίες τους και να ανταποκρινόμαστε στις εξελισσόμενες ανάγκες τους, με μια προσφορά όλο και πιο αποτελεσματικών και περιβαλλοντικά βιώσιμων ναυτιλιακών υπηρεσιών. Από τις δεκαπέντε πρόσφατα παραγγελθείσες εταιρείες μεταφοράς αυτοκινήτων, οι δέκα θα απασχοληθούν στο εμπόριο της Άπω Ανατολής και θα υποστηρίξουν την αυξανόμενη ανάπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανίας της Κίνας».

    Η ναπολιτάνικη εταιρεία στοχεύει με μεγάλη αποφασιστικότητα στην ενίσχυση και ανανέωση του στόλου της, ο οποίος ήδη σήμερα διαθέτει 130 πλοία σε όλο τον κόσμο. Οι δέκα μονάδες που παραγγέλθηκαν από την China Merchants Heavy Industries Jiangsu θα παραδοθούν μεταξύ 2025 και 2027.

    Συνολικά, χάρη σε πρόσφατες επενδύσεις συνολικής αξίας περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο όμιλος θα παραλάβει 25 νέες μονάδες τα επόμενα πέντε χρόνια.

    Διαβάστε επίσης:

    Οι Ιταλοί εφοπλιστές έχουν τον μεγαλύτερο στόλο στον κόσμο αξίας 4,03 δισ. δολ. – «Οι νέοι επενδυτές της Attica θα φέρουν νέες ιδέες»



    ΣΧΟΛΙΑ