• Ναυτιλία

    Σε ποιο ναυτιλιακό κλάδο ποντάρει η BlackRock

    Γουλανδρής ναυλαγορά


    Στα τάνκερ στοιχηματίζει ο επενδυτικός κολοσσός BlackRock, μετά την εξαιρετική απόδοση του κλάδου στο τέταρτο τρίμηνο του 2018.

    Στη διάρκεια του δ’ τριμήνου του 2018, η BlackRock αύξησε τα «πονταρίσματά» της στις εταιρείες International Seaways, Nordic American Tankers, Teekay Tankers και Ardmore Shipping, καθώς οι τιμές ναύλωσης και οι μετοχές των εταιρειών κινούνταν ανοδικά.

    Η σημαντικότερη κίνηση της BlackRock ήταν η αύξηση του μεριδίου της στην Ardmore, όπου απέκτησε πάνω από 296.000 μετοχές, ενώ παράλληλα απέκτησε πάνω από 190.000 μετοχές της Nordic American Tankers, πάνω από 165.000 μετοχές της Teekay Tankers και σχεδόν 42.000 μετοχές της International Seaways.

    Οι τιμές για πλοία VLCC, suezmax και aframax κινήθηκαν ανοδικά στο δ’ τρίμηνο του 2018, την ώρα που η χρηματιστηριακή αγορά δεχόταν βαρύτατο πλήγμα λόγω των ανησυχιών για τον εμπορικό πόλεμο ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα και για τα αμερικανικά επιτόκια. Έκτοτε, οι τιμές στην αγορά των τάνκερ έχουν σταθεροποιηθεί, ενώ την Δευτέρα υποχώρησαν λόγω της στασιμότητας στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το Tradewinds, και ένας άλλος θεσμικός επενδυτής, η Dimensional Fund Advisors, επίσης πραγματοποίησε αξιόλογες κινήσεις στην αγορά των τάνκερ κατά την ίδια περίοδο, αγοράζοντας μετοχές της DHT Holdings, καθώς και των Ardmore και International Seaways.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Π. Παππάς: Αύξηση εσόδων και κερδών το 2018 για τη Star Bulk

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Μ. Μποδούρογλου: Συμφωνία ναύλωσης σε συμφέρουσα τιμή από την Allseas

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Έλληνας εφοπλιστής πούλησε παλαιό τάνκερ σε τιμή έκπληξη



    ΣΧΟΛΙΑ