• Ναυτιλία

    Σ. Παληός: Βάζει πλώρη για έκδοση ομολόγου 125 εκατ. δολαρίων

    Συμεών Παληός Diana Shipping

    Συμεών Παληός, εφοπλιστής Diana Shipping


    Το ενδεχόμενο μίας έκδοσης μη εξασφαλισμένου ομολόγου ύψους 125 εκατομμυρίων δολαρίων φέρεται να εξετάζει η ναυτιλιακή Diana Shipping, συμφερόντων του εφοπλιστή Συμεών Παληού.

    Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το TradeWinds, η εταιρεία δεν έχει λάβει κάποια απόφαση ακόμη, και πιθανότατα αναμένει τις αντιδράσεις κατά τη διάρκεια μία “προκαταρκτικής” δοκιμής της αγοράς, όπως προβλέπεται με βάση τους κανονισμούς της αγοράς στο Όσλο.

    Αν και δεν είναι σαφές πώς θα αξιοποιήσει η εταιρεία τα έσοδα από μία ενδεχόμενη έκδοση, στελέχη της Diana με πρόσφατες δηλώσεις τους φάνηκαν να αποκλείουν το ενδεχόμενο απόκτησης νέων πλοίων το επόμενο διάστημα.

    “Η ανανέωση του στόλου δεν είναι για μας αναγκαίο να συμβεί αγοράζοντας περισσότερα και περισσότερα νέα πλοία”, δήλωσε ο COO της εταιρείας Ιωάννης Ζαφειράκης στις 23 Φεβρουαρίου. “Δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή στη διαχείριση της κεφαλαιακής μας δομής, παρά στον αριθμό των πλοίων που έχουμε στο νερό”, πρόσθεσε.

    Επομένως, είναι πιθανό η Diana να αποσκοπεί στην απομόχλευση του ισολογισμού της και τη μείωση του χρέους της, με τις πληρωμές εντός του 2018 να προβλέπονται στα 62 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με μελέτη του Magnus Fyhr της Seaport Global Securities.

    Συμεών Παληός ναυτιλία
    Συμεών Παληός, επικεφαλής των ναυτιλιακών εταιρειών Diana Shipping και Diana Containerships

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ελληνική ναυτιλιακή στην μπούκα του κανονιού για απλήρωτα χρέη και μισθούς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένας ακόμη Έλληνας εφοπλιστής στρέφεται στην αγορά LNG. Ποιοι και γιατί «ποντάρουν» στον κλάδο;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Aegean Marine: Στον «αέρα» το deal με την HEC Europe



    ΣΧΟΛΙΑ