• Ναυτιλία

    Σ. Παληός: Συνεχίζεται η αναδιάρθωση του στόλου της Performance Shipping

    Συμεών Παληός ναυτιλία

    Συμεών Παληός, εφοπλιστής Diana Shipping


    Στην πώληση και δεύτερου containership του στόλου της μέσα σε ένα μήνα προχώρησε η εταιρεία Performance Shipping (πρώην Diana Containerships) του εφοπλιστή Συμεών Παληού

    Η ναυτιλιακή υπέγραψε συμφωνία πώλησης για το χωρητικότητας 6,541 TEU πλοίο τύπου panamax, Pucon, κατασκευής 2006, έναντι 20,21 εκατ. δολαρίων. Το πλοίο πρόκειται να παραδοθεί στο νέο ιδιοκτήτη το αργότερο μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου 2019.

    Μετά τη συγκεκριμένη συναλλαγή ο στόλος της Performance Shipping Inc. θα αποτελείται από 2 containerhsips (ένα Post-Panamax και ένα Panamax), καθώς και ένα aframax τάνκερ, το οποίο εξαγόρασε φέτος. Παράλληλα ο εφοπλιστής έχει εξαγοράσει και ένα δεύτερο aframax τάνκερ, το οποίο θα παραλάβει το Νοέμβριο 2019- διαφοροποιώντας σταδιακά τη δραστηριότητα της εταιρείας, που εστίαζε αμιγώς στη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων.

    Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Αυγούστου, η ναυτιλιακή πούλησε το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Pamina, χωρητικότητας 5,042 TEU, κατασκευής 2005, στην τιμή των 9,125 εκατ. δολαρίων. Το containership θα παραδοθεί στο νέο ιδιοκτήτη το αργότερο μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2019.

    Η σταδιακή διαφοροποίηση του στόλου της Performance Shipping ξεκίνησε το 2018, χρονιά κατά την οποία η εισηγμένη στο Nasdaq εταιρεία, πούλησε έξι containerships (δύο τύπου panamax και τα υπόλοιπα post-panamax).

    Στο δεύτερο τρίμηνο του 2019, τα έσοδα της εταιρείας από τις χρονοναυλώσεις διαμορφώθηκαν σε 4,5 εκατ. δολάρια, μειωμένα κατά 29% σε σχέση με τα αποτελέσματα της αντίστοιχης περιόδου του περασμένου έτους και κατά 18% σε τριμηνιαία βάση.

    «Η μείωση αυτή οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στη συρρίκνωση του μεγέθους του στόλου της εταιρείας και αντισταθμίστηκε εν μέρει από την αύξηση των ναύλων που επιτεύχθηκε χάρη στη βελτίωση των συνθηκών στην αγορά», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Performance.

    Επίσης, κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, η εταιρεία ανακοίνωσε ζημίες ύψους 1,6 εκατ. δολαρίων, έναντι ζημιών 42,3 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα του 2018.



    ΣΧΟΛΙΑ