• Ναυτιλία

    Σ. Παληός: Προειδοποίηση από το Nasdaq για τη μετοχή της Diana Containerships

    Σ. Παληός: Αλλαγή πλεύσης για την Performance Shipping

    Συμεών Παληός, εφοπλιστής


    H ναυτιλιακή Diana Containerships, συμφερόντων του εφοπλιστή Συμεών Παληού, έλαβε επιστολή προειδοποίησης από το χρηματιστήριο του Nasdaq, καθώς η τιμή της μετοχής της έχει υποχωρήσει σε επίπεδα χαμηλότερα από αυτά προβλέπει ο κανονισμός της αγοράς.

    Ειδικότερα, από τις 26 Νοεμβρίου 2018 μέχρι και τις 9 Ιανουαρίου 2019, δηλαδή για 30 συνεχόμενες συνεδριάσεις, η τιμή κλεισίματος του τίτλου της εισηγμένης ήταν κάτω από το ελάχιστο όριο του ενός δολαρίου.

    Η περίδος χάριτος προκειμένου η μετοχή της εταιρείας να ανακάμψει και να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου η τιμή της να αυξηθεί, διαρκεί 180 ημέρες, μέχρι τις 9 Ιουλίου 2019.

    Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες, η Diana Containerships ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αξίας μέχρι 6 εκατ. δολαρίων. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2019.

    H μετοχή της εταιρείας έκλεισε στις 17 Ιανουαρίου 2019, στα 0,91 δολάρια, ενώ έχει καταγράψει υψηλό 52 εβδομάδων στα 3,88 δολάρια και χαμηλό στα 0,56 δολάρια.

    Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη επιστολή είχε λάβει στις αρχές του Ιανουαρίου 2019, μία ακόμη ελληνική εισηγμένη ναυτιλιακή, η Danaos Corporation, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση η προειδοποίηση ήρθε από το χρηματιστήριο της Νέα Υόρκης, όπου διαπραγματεύονται οι μετοχές της.

    Συμεών Παληός Diana
    Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου capesize “Salt Lake City” της Diana Shipping είναι χωρητικότητας 171.810-dwt και κατασκευής του έτους 2005

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Γ. Μελισσανίδης: Η απροσδόκητη κίνηση της Aegean Shipping

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μία ακόμη παγκόσμια πρωτιά για τον εφοπλιστή Γιάννη Αγγελικούση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Τι δείχνει η περίπτωση της Toisa για τα πλοία OSV



    ΣΧΟΛΙΑ