• Ναυτιλία

    Γ. Κούστας: “Καμπανάκι” από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης για τη Danaos

    γιαννης κουστας

    Γιάννης Κούστας, εφοπλιστής Danaos Shipping


    Επιστολή συμμόρφωσης από το χρηματιστήριο της Νέα Υόρκης έλαβε η Danaos Corporation, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα, καθώς η μετοχή της διαπραγματεύεται σε χαμηλά επίπεδα που δεν συμβαδίζουν με τον κανονισμό της αγοράς.

    Συγκεκριμένα, η μετοχή της Danaos εμφανίζει μέση τιμή κλεισίματος κάτω από το ελάχιστο όριο του ενός δολαρίου για 30 συνεχόμενες συνεδριάσεις.

    Σύμφωνα με τους κανόνες του NYSE, η ναυτιλιακή έχει στη διάθεση της χρονική περίοδο έξι μηνών από την ημερομηνία παραλαβής της προειδοποίησης, προκειμένου η μετοχή της να εμφανίσει τιμή κλεισίματος τουλάχιστον 1 (ένα) δολάριο και μέση τιμή κλεισίματος μετοχής τουλάχιστον ενός δολαρίου για την περίοδο των 30 ημερών διαπραγμάτευσης.

    Εάν η Danaos αποφασίσει να προχωρήσει στη λήψη μέτρων προκειμένου να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς θα χρειαστεί την έγκριση από τους μετόχους, την οποια μπορεί να λάβει το αργότερο κατά την επόμενη ετήσια συνέλευση της και να εφαρμόσει τα μέτρα αυτά αμέσως μετά.

    Στις 4 Ιανουαρίου 2019, η μετοχή της ναυτιλιακής έκλεισε στα 0,91 δολάρια, ενώ έχει καταγράψει χαμηλό 52 εβδομάδων στα 0,52 δολάρια και υψηλό στα 2,50 δολάρια.

    Σημειώνεται ότι η εταιρεία κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2018 επέστρεψε στην κερδοφορία, ενώ πέτυχε την αναχρηματοδότηση του χρέους της με αποτέλεσμα η κεφαλαιακή διάρθρωση της να ενισχυθεί λόγω της σημαντικής μείωσης χρεών κατά 551 εκατ. δολάρια.

    Κούστας
    Δρ. Γιάννης Κούστας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Danaos Corporation

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Οι ναυτιλιακές μετοχές -και μία ελληνική- που επιλέγουν οι αναλυτές για το 2019. Οι κλάδοι που θα ξεχωρίσουν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Χ. Βαφειάς: Η πρόβλεψη του εφοπλιστή για την αγορά του LPG το 2019

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Οι Έλληνες εφοπλιστές που τρέχουν να αγοράσουν supramaxes σε τιμές ευκαιρίας



    ΣΧΟΛΙΑ