• Ναυτιλία

    Προχωρά η αναδιάρθρωση της Aegean Marine. Η βελτιωμένη προσφορά της Mercuria

    Aegean Marine Petroleum Network

    Aegean Marine Petroleum Network


    Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έρχονται από τη ναυτιλιακή Aegean Marine Petroleum Network, η οποία φαίνεται πως τα έχει βρει με τους πιστωτές της και εξασφάλισε μία ακόμα καλύτερη συμφωνία από τη Mercuria Energy Group για την αναδιάρθρωσή της.

    Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, η εταιρεία, που έχει αιτηθεί την υπαγωγή της στο άρθρο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα, επιθυμεί να προχωρήσει στη υλοποίηση του πλάνου αναδιάρθρωσής της, στο πλαίσιο του οποίου οι μη εξασφαλισμένοι πιστωτές της θα λάβουν τουλάχιστον 40 εκατομμύρια δολάρια. Το νέο αυτό σχέδιο έχει τη στήριξη και των μέχρι πρότινος αρνητικών ομολογιούχων.

    Η συμφωνία “επιτρέπει στις πλευρές να αποφύγουν μήνες ιδιαίτερα σκληρής, πιθανόν διαβρωτικής για την αξία αντιδικίας προς όφελος της γενικής ειρήνης”, αναφέρεται στο έγγραφο. Είχε προηγηθεί νωρίτερα αυτόν το μήνα μία πρόταση των Oaktree Capital Management και Hartree Partners, η οποία κρίθηκε καλύτερη από αυτήν της Mercuria, η οποία όμως επανήλθε με τη βελτιωμένη πρόταση που κατέληξε στη συμφωνία. Η πρόταση των Oaktree Capital Management και Hartree Partners προέβλεπε αναδιάρθρωση της Aegean και αποπληρωμή 30 εκατ. δολαρίων στους μη εξασφαλισμένους πιστωτές, συν τα τρία τέταρτα των εσόδων από μία αντιδικία για απάτη ύψους 300 εκατ. δολαρίων, μία υπόθεση στην οποία εμπλέκονται υπάλληλοι της Aegean. Η Mercuria όχι μόνο αύξησε το ποσό προς τους μη εξασφαλισμένους πιστωτές στα 40 εκατ. δολάρια, αλλά δεσμεύθηκε να τους δώσει και όλα τα έσοδα από την αντιδικία.

    Οι δύο πλευρές ελπίζουν να ολοκληρώσουν την αναδιάρθρωση της εταιρείας έως τον Μάιο του 2019.

    Yπενθυμίζεται ότι στις 6 Νοεμβρίου 2018, η Aegean Marine Petroleum Network κατέθεσε αίτηση για την υπαγωγή της στο άρθρο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα, με στόχο την αναδιάρθρωση της, έχοντας τη στήριξη της Mercuria Energy Group Limited, η οποία αποτελεί στρατηγικό επενδυτή και εταίρο της.

    Παράλληλα η Mercuria θα επιβλέπει τη διαδικασία των πωλήσεων που θα πραγματοποιηθούν με στόχο τη βελτίωση της αξίας της εταιρείας.

    Aegean Marine Petroleum Network

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: A. Φράγκου: Στη Navios Acquisition όλα τα τάνκερ της πλοιοκτήτριας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Η απάντηση της Καθημερινής στην υπόθεση της συνέντευξης του Κ. Αγγελόπουλου

    MH ΧΑΣΕΤΕ:  Ν. Μαρτίνος: Η επικερδής κίνηση της Thenamaris



    ΣΧΟΛΙΑ