• Ναυτιλία

    A. Φράγκου: Στη Navios Acquisition όλα τα τάνκερ της πλοιοκτήτριας

    Αγγελική Φράγκου Navios ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος Navios Maritime Partners


    Στο στόλο της Navios Maritime Acquisition συγκεντρώθηκαν όλα τα δεξαμενόπλοια της πλοιοκτήτριας Αγγελικής Φράγκου, καθώς ολοκληρώθηκε η συγχώνευση της ναυτιλιακής με την έτερη εταιρεία του ομίλου Navios, τη Navios Midstream Partners.

    Συγκεκριμένα, τα έξι VLCC της Midstream μεταφέρθηκαν στην Navios Acquisition, η οποία έχει κατά κύριο λόγο τάνκερ τύπου LR1 και MR2. Παράλληλα οι μετοχές της πρώτης δεν διαπραγματεύονται από τις 14 Δεκεμβρίου 2018 στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

    Η κα Φράγκου επισήμανε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να κλείσουμε αυτή τη σημαντική συναλλαγή, η οποία προσφέρει πολλά οφέλη στην Navios Acquisition, όπως απλοποιημένη εταιρική δομή, ενισχυμένη βάση περιουσιακών στοιχείων και ενισχυμένο πιστωτικό προφίλ. Πιστεύουμε ότι η ένωση των δύο εταιρειών σε μία θα αποτελέσει ελκυστική ευκαιρία για τους επενδυτές.”

    Σημειώνεται ότι η Navios Acquisition κατείχε ήδη ποσοστό άνω του 50% στην Navios Midstream. Mε την εξαγορά απέκτησε και τις υπόλοιπες κοινές μετοχές της εταιρείας με την έκδοση περίπου 3.683.028 νέων μετοχών της Midstream.

    Όταν ανακοινώθηκε η πρόθεση του ομίλου Navios να προχωρήσει στη συγχώνευση των δύο εταιρειών οι αναλυτές της Deutsche Bank επισήμαναν ότι πρόκειται για μία καλή εξέλιξη για τον όμιλο.

    Η μετοχή της Navios Acquisition διαπραγματεύονταν το βράδυ της Παρασκευής στα 6 δολάρια.

    navios frangou



    ΣΧΟΛΙΑ