• Ναυτιλία

    Πέτρος Παναγιωτίδης: Διπλό χτύπημα της Castor Maritime στην αγορά ξηρού φορτίου


    Στην εξαγορά δύο ακόμη bulker προχώρησε η ναυτιλιακή  Castor Maritime, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παναγιωτίδη,  αυξάνοντας τον αριθμό των πλοίων του στόλου της σε εννέα.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι διέθεσε 14,5 εκατ. δολάρια για την εξαγορά φορτηγού πλοίου τύπου kamsarmax το οποίο κατασκευάστηκε το 2009 σε ιαπωνικό ναυπηγείο. Το νέο πλοίο αναμένεται να παραλάβει κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.

    Πρόκειται για το δεύτερο bulker τέτοιου τύπου που αποκτά η ναυτιλιακή, καθώς στις αρχές του μήνα γνωστοποίησε ότι εξαγόρασε ένα ακόμη kamsarmax κατασκευής 2010, επίσης ναυπηγημένο στην Ιαπωνία, στην τιμή των 15,85 εκατ. δολαρίων.

    Aν και η εταιρεία δεν αποκάλυψε το όνομα του πλοίου, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο repor της Intermodal η Castor Maritime εξαγόρασε το Key Evolution, χωρητικότητας 83,400 dwt. H VesselsValue αποτιμά την αξία του πλοίου στα 14,36 εκατ. δολάρια.

    Με αφορμή την πρόσφατη εξαγορά, ο CEO της Castor Maritime, Πέτρος Παναγιωτίδης δήλωσε: “Παραμένουμε επικεντρωμένοι στο σχέδιό μας για σταθερή ανάπτυξη του στόλου μας, ανακοινώνοντας την απόκτηση του δεύτερου πλοίου Kamsarmax, λίγο μετά την εξαγορά του πρώτου. Με την ολοκλήρωση των πρόσφατων εξαγορών μας, ο στόλος μας θα αποτελείται από εννέα πλοία, τριπλασιάζοντας το μέγεθος του από το προηγούμενο καλοκαίρι. Έχουμε στόχο την περαιτέρω επέκταση του στόλου μας αξιοποιώντας τα κεφάλαια μας με τον πιο παραγωγικό τρόπο, εκμεταλλευόμενοι τις ελκυστικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε όλα τα μεγέθη και τις κατηγορίες πλοίων”.

    Η εταιρεία έχει κάνει δυναμικό ξεκίνημα στην αγορά μεταχειρισμένων πλοίων καθώς από τις αρχές του έτους έχει αποκτήσει τρία bulkers.

    Τον Ιανουάριο εξαγόρασε το πρώτο της φορτηγό πλοίο τύπου capesize, κατασκευής 2006, έναντι 17,5 εκατ. δολαρίων.

    Η Castor Maritime, είναι εισηγμένη στην αγορά του Nasdaq. δραστηριοποιείται στην αγορά μεταφοράς ξηρού φορτίου, και τα πλοία της είναι ναυλωμένα με μεσοπρόθεσμης διάρκειας συμβάσεις.

    Πέτρος Παναγιωτίδης: Η Castor Maritime επεκτείνεται στα capesize

    Νέα σύγχρονα bulk carriers στο στόλο της Star Bulk του Πέτρου Παππά

    Σταμάτης Μόλαρης: Τον πλήρη έλεγχο οκτώ τάνκερ MR απέκτησε η Empire Product Tankers

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ