• Ναυτιλία

    Πέτρος Παναγιωτίδης: Η Castor Maritime επεκτείνεται στα capesize


    Mε την εξαγορά ενός φορτηγού πλοίου capesize η ναυτιλιακή  Castor Maritime, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παναγιωτίδη,  αναβαθμίζει το στόλο της και εισέρχεται στα μεγάλα bulker μεταφοράς ξηρού φορτίου.

    Η εταιρεία διέθεσε 17,5 εκατ. δολάρια για την απόκτηση ενός ιαπωνικής κατασκευής πλοίου του 2006, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της.

    Το bulker αναμένεται να παραδοθεί στην Castor Maritime στο τέλος του πρώτου τριμήνου του έτους ή στις αρχές του δεύτερου τριμήνου, μόλις ολοκληρώσει τις προγραμματισμένες εργασίες και την ειδική επιθεώρηση, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης συστήματος επεξεργασίας θαλασσέρματος.

    «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που καταφέραμε να χρησιμοποιήσουμε γρήγορα τα κεφάλαια που συγκεντρώσαμε πρόσφατα και να αποκτήσουμε το έβδομο πλοίο του στόλου μας”, επισήμανε ο Πέτρος Παναγιωτίδης, CEO της ναυτιλιακής.

    “Πιστεύουμε ότι αυτή ήταν η κατάλληλη στιγμή για να επεκταθούμε σε μεγαλύτερα μεγέθη πλοίων ξηρού φορτίου, καθώς κατά την άποψη μας θα αποφέρουν οφέλη στην τρέχουσα, βελτιωμένη αγορά. Δεσμευόμαστε να επεκτείνουμε περαιτέρω τον στόλο μας εκμεταλλευόμενοι ελκυστικές ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται σε όλα τα μεγέθη και τις κατηγορίες πλοίων”, τόνισε.

    Η εταιρεία δεν αποκάλυψε το όνομα του νέου πλοίου, ωστόσο, ναυλομεσιτικές πηγές συνδέουν την εξαγορά με το capesize Ocean Compass χωρητικότητας 180,200 dwt που κατασκευάστηκε το 2006 και το οποίο, σύμφωνα με την Seasure Shipbroking απέκτησε η ναυτιλιακή Pavimar, συμφερόντων της Ισμήνης Παναγιωτίδη  -αδελφής του Πέτρου Παναγιωτίδη- έναντι 17,5 εκατ. δολαρίων.

    Το τίμημα της συναλλαγής θεωρείται υψηλό, καθώς σύμφωνα με τη VesselsValue, η αξία του συγκεκριμένου bulker εκτιμάται στα 13,4 εκατ. δολάρια.

    Η Castor Maritime Inc. δραστηριοποιείται στην αγορά μεταφοράς ξηρού φορτίου, και τα πλοία της είναι ναυλωμένα με μεσοπρόθεσμης διάρκειας συμβάσεις. Διαθέτει στόλο με έξι panamax και από το 2019 είναι εισηγμένη στην αγορά του Nasdaq.

    Πέτρος Παναγιωτίδης: Η Castor Maritime διπλασίασε τον στόλο της σε ένα τρίμηνο

    Όμιλος Βαρδινογιάννη: Ναυπηγεί το πρώτο στο κόσμο «ammonia ready» δεξαμενόπλοιο

    Μάριος Ηλιόπουλος: H κερδοφόρα κίνηση του εφοπλιστή στον κλάδο κρουαζιέρας

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ