• Ναυτιλία

    Σταμάτης Μόλαρης: Τον πλήρη έλεγχο οκτώ τάνκερ MR απέκτησε η Empire Product Tankers

    Σταμάτης Μόλαρης, εφοπλιστής. φωτογραφία: Money Marine


    Η εταιρεία Empire Product Tankers (EPT), συμφερόντων του εφοπλιστή Σταμάτη Μόλαρη, εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Όσλο, προχώρησε σε μία μετοχική συναλλαγή η οποία θα ενισχύσει την ταμειακή της ροή.

    Ειδικότερα, η Myrtle Marine, μοναδική μέτοχος της Empire Product Tankers, ανακοίνωσε ότι μετέφερε στη ναυτιλιακή το 100% των μετοχών οκτώ θυγατρικών της, οι οποίες ναυλώνουν γυμνά (με όρους bareboat) οκτώ οικολογικών προδιαγραφών τάνκερ μεταφοράς παραγώγων πετρελαίου, που κατασκευάστηκαν τη διετία 2019-2020.

    Τα πλοία, χωρητικότητας 50.000 dwt, έχουν συμφωνίες μακροχρόνιας ναύλωσης με την Cargill International. Όπως αναφέρει η εταιρεία, μετά την συγκεκριμένη συναλλαγή αναμένεται να εμφανίσει θετική ταμειακή ροή κατά την εναπομένουσα διάρκεια των συμβάσεων ναύλωσης.

    Η ίδρυση της Empire Product Tankers, που έχει έδρα στα Νησιά Μάρσαλ, έγινε γνωστή όταν εισήγαγε μετοχές της στην over-the-counter αγορά του Όσλο λίγο πριν εκπνεύσει το 2019.

    Συγκεκριμένα, στις 30 Δεκεμβρίου 2019, εισήγαγε στην κατηγορία Family & Friends, 500 μετοχές αξίας 200 δολαρίων η κάθε μία.

    Τα συγκεκριμένα πλοία κατασκευάστηκαν στο ναυπηγείο Hyundai Mipo Dockyard (HMD), για την ναυτιλιακή του Empire Navigation, του Σταμάτη Μόλαρη. Τα έξι παραδόθηκαν στην εταιρεία το 2019 και τα δύο το 2020.

    Η Empire Navigation ιδρύθηκε το Φεβρουάριο 2009 και διαθέτει στόλο με 20 πλοία. Εκτός από τα έξι νεότευκτα MR, διαθέτει επτά ακόμη παλαιότερης κατασκευής τάνκερ MR και πέντε suezmaxes.

    Ο εφοπλιστής δραστηριοποιείται και στην αγορά ξηρού φορτίου, μέσω της άλλης εταιρείας του, Empire Bulkers, η οποία ιδρύθηκε το 2013 και διαθέτει στόλο με 16 πλοία.

    Γιάννης Μωραΐτης: Θέλουμε τα επαγγελματικά σκάφη στη Μαρίνα Αλίμου

    VesselsValue: Πώς θα επηρεάσει η προεδρία Μπάιντεν την αγορά των containerships

    Γιάννης Φράγκος: Τίτλοι τέλους για τις δύο ναυτιλιακές του εφοπλιστή

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ