• Ναυτιλία

    Παύλος Κορώνης: Η Chemnav πρόσθεσε στο βιβλίο παραγγελιών της ένα ακόμη τάνκερ

    εικόνα τάνκερ


    Στην παραγγελία ενός ακόμη τάνκερ μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου προχώρησε, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, η ναυτιλιακή Chemnav Shipmanagement συμφερόντων του εφοπλιστή Παύλου Κορώνη αυξάνοντας τα υπό κατασκευή πλοία της σε τρία.

    Πρόκειται για option που ενεργοποίησε φέτος η εταιρεία, σε συνέχεια προηγούμενης παραγγελίας που πραγματοποίησε το καλοκαίρι του 2023, στο ναυπηγείο της Νοτίου Κορέας, K Shipbuilding.

    Συγκεκριμένα, τον περασμένο Ιούνιο, η ναυτιλιακή έκλεισε συμφωνία για την κατασκευή δύο τάνκερ MR χωρητικότητας 50,000 dwt.

    To κόστος κατασκευής τους εκτιμήθηκε στα 47 εκατ. δολάρια έκαστο, ενώ για την νέα προσθήκη, η τιμή δεν έγινε γνωστή.

    Τα τρία τάνκερ θα είναι εξοπλισμένα με scrubber, θα έχουν την δυνατότητα χρήσης μεθανόλης και LNG και θα παραδοθούν στη Chemnav το πρώτο εξάμηνο του 2025, σύμφωνα με το tradewinds.

    Η Chemnav ιδρύθηκε το 2006 και από τότε υπήρξε υπεύθυνη για την λειτουργία σχεδόν 30 πλοίων, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της.

    Σήμερα διαχειρίζεται μικτό στόλο με δεξαμενόπλοια μεταφοράς αργού και προϊόντων πετρελαίου, ενώ επισημαίνει ότι έχει υπό κατασκευή δύο νεότευκτα τάνκερ MR, τα οποία θα παραλάβει στις αρχές του 2025.

    Σύμφωνα με την VesselsValue, η προηγούμενη φορά που η ναυτιλιακή είχε κλείσει συμφωνία για νεότευκτα πλοία με το ναυπηγείο  Sekwang Heavy Industries, πριν από 17 χρόνια και αφορούσε σε τάνκερ μεταφοράς χημικών προϊόντων χωρητικότητας 13,000 dwt.

    Ωστόσο, έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια επιλεκτικές κινήσεις στην second hand αγορά.

    Mεταξύ άλλων, τον Φεβρουάριο 2022, σύμφωνα με την VV, εξαγόρασε έναντι 18,25 εκατ. δολάρια το LR2 Phoenix Hopeχωρητικότητας 105,600 dwt, που κατασκευάστηκε το 2008.

    Τον Οκτώβριο του 2022, πούλησε το LR2 Keros Voyager, χωρητικότητας 105,600 dwt και κατασκευής 2008, στην τιμή των 35 εκατ. δολαρίων.

    Kατά άλλες πληροφορίες απέκτησε τον Μάρτιο toy 2023 το LR1 Nordic Geneva χωρητικότητας 73,700 dwt και κατασκευής 2009, στην τιμή των 23,5 εκατ. δολαρίων.

    Στον εφοπλιστή Παύλο Κορώνη ανήκει και η εταιρεία PrimeBulk Shipmanagement, η οποία διαχειρίζεται πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίο.

    Διαβάστε ακόμη:

    Γιάννης Δράγνης: Η Goldenport Shipmanagement επιστρέφει στα capesize

    Capital Product Partners (Βαγγέλης Μαρινάκης): Κέρδη 81 εκατ. δολαρίων από την πώληση 4 πλοίων κοντέινερ

    Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Εξασφάλισε έσοδα 8,76 εκατ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ