• Ναυτιλία

    Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Εξασφάλισε έσοδα 8,76 εκατ. δολάρια

    Σεμίραμις Παληού, CEO της Diana Shipping και Πρόεδρος της ΟceanPal

    Σεμίραμις Παληού, CEO της Diana Shipping και Πρόεδρος της ΟceanPal


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Diana Shipping, της Σεμίραμις Παληού, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, υπέγραψε συμβόλαιο χρονοναύλωσης με την Louis Dreyfus Company Freight για ένα από τα bulker panamax του στόλου της.

    Ο Louis Dreyfus έκλεισε το bulker Crystalia, κατασκευής 2014, χωρητικότητας 77.525 dwt. Η ακαθάριστη τιμή ναύλωσης είναι 13.900 δολάρια την ημέρα, μείον μια προμήθεια 5% που καταβάλλεται σε τρίτους, για περίοδο από 21 μήνες τουλάχιστον έως 25 μήνες κατ’ ανώτατο όριο.

    Η ναύλωση αναμένεται να ξεκινήσει κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024. Η απασχόληση του πλοίου αναμένεται να αποφέρει ακαθάριστα έσοδα περίπου 8,76 εκατομμυρίων δολαρίων για την ελάχιστη προγραμματισμένη περίοδο της χρονοναύλωσης.

    Μετά την ολοκλήρωση των πωλήσεων των πλοίων Houston και Artemis, ο στόλος της Diana Shipping θα αποτελείται από 38 πλοία ξηρού χύδην φορτίου: τέσσερα newcastlemax, οκτώ capesize, πέντε post-panamax, έξι kamsarmax, έξι panamax και εννέα ultramax.

    Η εταιρεία αναμένει επίσης να παραλάβει δύο νεότευκτα bulker kamsarmax μεθανόλης διπλού καυσίμου έως το δεύτερο εξάμηνο του 2027 και το πρώτο εξάμηνο του 2028, αντίστοιχα.

    Από σήμερα, η συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα του στόλου της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των Houston και Artemis, εξαιρουμένων των δύο πλοίων που δεν έχουν παραδοθεί ακόμη, είναι περίπου 4,5 εκατομμύρια dwt με μέση σταθμισμένη ηλικία τα 10,69 έτη.

    Διαβάστε επίσης:

    Άδωνις για μεταμοσχεύσεις: Τι αλλάζει για τους υποψήφιους δωρητές – Ανοδική πορεία το 2023, οι ΜΕΘ που ξεχώρισαν



    ΣΧΟΛΙΑ